LightLead; audiokabels met analoge optische techniek

Merknieuws 06-11-2014 08:33

Analoge instrumenten als gitaren en keyboards sluiten we al sinds mensenheugenis aan met kabels waarin koperen aders zitten. Iconic Sound heeft echter een nieuwe oplossing uitgevonden.

Jackkabels met aders van koper of metaallegeringen worden overal gebruikt om gitaren, synths, keyboards en allerlei andere apparatuur aan te sluiten op versterkers, mixers en geluidskaarten. Dat werkt op zich prima, maar hoe zwakker het signaal dat de geluidsbron produceert - vooral gitaren en microfoons leveren een heel zwak signaaltje- hoe groter de kans dat zo'n kabel storingen zoals brom en ruis oppikt. Daar komt bij dat hoe langer de kabel en hoe goedkoper de gebruikte metalen, hoe meer het signaal te lijden heeft; het hoog verdwijnt en de kabel werkt als een soort condensator waardoor het 'vloeien' van het signaal  bemoeilijkt wordt.

Met LightLead van Iconic Sound zou dat allemaal verleden tijd zijn. LIghtLead is een optisch systeem om analoge signalen op lijnniveau via een instrumentkabel te versturen. Het signaal wordt dus niet gedigitaliseerd of gemoduleerd en er ontstaat geen vertraging. Dat levert een signaal op zonder vervoming, kleuring, verzwakking of storingen en ook het risico op electrische schokken wordt hiermee voorkomen. De kabel werkt met twee 1,5 Volt batterijen die 9 uur meegaan. LightLead is dun, flexibel en erg stevig, maar met een prijs van 130 Britse Pond vooralsnog ook behoorlijk duur. De maximale lengte is momenteel 6 meter.

 

Website

 

 

zoeken
zoeken