Mini Controller van SoundForce op Kickstarter

Virtuele Minimoog controller

Merknieuws 19-10-2015 08:40

Het Nederlandse bedrijf SoundForce, waarvan we onlangs de SFC-60 Juno-controller bespraken, presenteert een nieuw project op Kickstarter. Het gaat om een controller die is toegespitst op besturing van een virtuele Minimoog.

De Mini Controller kan dus worden gebruikt met De Arturia Mini V (ook op de iPad), Native Instruments Monark of andere instrumenten met midi learn, maar door de layout is hij in eerste instantie het best geschikt voor virtueel analoge synths met drie oscillatoren, ruisgenerator, één filter, twee envelopes,  LFO en een externe input, zoals de Mini. Voor G-force MiniMonsta komt er een speciale versie, omdat in deze plug-in de midi controllers vast toegewezen zijn. De Shift-knop geeft elk van de 22 draaiknoppen en 21 schakelaars een extra functie, zodat de toepassing in praktijk veel breder kan zijn en je bijvoorbeeld ook met twee filters en meerdere envelopes en LFO's kunt werken. Het is overigens ook mogelijk via internet de verstuurde midi CC-waarden van de Mini controller te wijzigen.

 

Je kunt het project op verschillende manieren steunen, variërend van € 1,- tot € 209,-, waarbij je in het laatste geval de controller in houtkleur krijgt met je eigen logo erop! De goedkoopste complete controller is voor € 165,- te bestellen. Er zijn 14 early-bird modellen gemaakt die eerder worden geleverd, maar de definitieve levering van de hele serie is gepland voor april 2016.

 

Ga voor meer informatie naar www.sound-force.nl of www.kickstarter.com (zoeken op 'mini' en 'controller'). Het kickstarter-project loopt tot 14 november dus wacht niet te lang.

 

SoundForce, https://sound-force.nl

 

zoeken
zoeken