Slippertje van Behringer

Merknieuws 14-12-2017 09:18

Plotseling stond op de site van Behringer een aankondiging dat ze een hele hoop analoge synths en drummachines zouden klonen. Maar al snel meldde het bedrijf dat het om een 'website glitch' ging.

Al heel lang wordt er gespeculeerd dat Behringer bezig is om allerlei vintage synths en drummachines na te maken. Baas Uli Behringer heeft dat ook zelf gezegd in een aantal interviews. Het eerste product is de al geruime tijd geleden aangekondigde Behringer D minimoog-kloon.

Gisteren leek het allemaal in een stroomversnelling te komen, met de aankondiging op de site dat Behringer zowat een hele studio vol met vintage machines zou gaan namaken en aanbieden voor een lage prijs; ARP2600, Octave The Cat en Wasp, Synthi VCS3, MS-20, 909, 808, LInnDrum, Oberheim DMX en meer. Veel apparaten dus ook waarvan de originele merken of makers nog bestaan, met alle legale complicaties die daarmee gepaard gaan. Was dit een teaser voor de komende NAMM-show?

Nee dus, want het bericht werd haastig verwijderd en Behringer maakte bekend dat het om een 'rather unfortunate error' ging, te wijten aan een 'completely unintentional website glitch'. Het zou puur gaan om een aantal concepten en niet om daadwerkelijke producten.

Het is duidelijk dat er wel degelijk gewerkt wordt aan een aantal nieuwe clones van analoge machines. Het vreemde is wel dat de wel officieel aangekondigde Behringer D Minimoog clone nog steeds niet uitgeleverd word.

Was het echt een vergissing, een perfide publiciteitsstunt of een ontevreden werknemer die wraak wilde nemen?

 

zoeken
zoeken