IK Multimedia AmpliTube 5

Meer models, betere cabinets, IR loader en mixer met effecten

Merknieuws 02-11-2020 11:18

AmpliTube bestaat al zo'n 20 jaar maar met versie 5 is deze amp en fx modeler enorm uitgebreid en verbeterd

AmpliTube 5 bevat maar liefst 129 nieuwe apparaten (amps, fx, mics en speakerkasten) waarmee het totaal op maar liefst 416 stuks komt. Vooral bij de speakerkasten is de klank er enorm op vooruit gegaan dankzij VIR (Volumetric Impulse Response) waarbij per speaker maar liefst 600 IR's zijn gemaakt. Daardoor is er een enorme flexibiliteit bij het plaatsen van je microfoons. Je kunt trouwens ook je eigen Impulse Response laden.

De user interface ziet er een stuk beter en overzichtelijker uit en het vensterformaat is instelbaar. Verder is het veel eenvoudiger om – met drag&drop – je eigen setup te maken. Daarvoor zijn er 4 routingopties met layers, splits en combinaties van setups, die je in een mixer naar smaak kunt combineren

Voor de effecten worden 90 nieuwe virtual racks uit T-RackS 5 gebruikt, er is een nieuw mixervenster voor de ingebouwde 8-kanaals daw, alsmede een looper met 2 sporen en infinite layers. Vooral handig als je AmpliTube standalone gebruikt. AmpliTube 5 werkt ook als 64 bit vst2, vst3, au en aax plug-in. Behalve de gratis AmpliTube 5 CS, zijn er 3 versies; AmpliTube 5 SE (122 Euro), AmpliTube 5 (182 Euro) en AmpliTube 5 MAX (300 Euro)

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken