Wat is een bus

In Logic zit iets wat een bus heet en ik heb ze ook gezien op grotere mixers. Maar ik heb geen idee wat je daarmee eigenlijk kunt doen. Mis ik iets?.....meer »»

Wat is analog modeling

Ik zie in jullie blad vaak plug-ins die een oud analoog apparaat nadoen en ik heb er zelf ook een paar van. Maar hoe maken ze eigenlijk precies de sounds van zo'n apparaat na?.....meer »»

de panknop en links rechtsbalans

Ik ontdekte laatst dat Cubase verschillende instellingen voor de panpot heeft. Ik kan eigenlijk niet goed volgen waar dat nou goed voor is. En nog een vraagje, toen ik met die panpots aan het spelen w.....meer »»

Wat is een Hi-Z input?

Op mijn Steinberg UR12 audio interface zit iets wat ze een Hi-Z input noemen en die term kom ik ook vaak tegen in jullie tests. Maar wat houdt dat precies in? .....meer »»

Muzikanten woedend op Spotify baas Daniel Ek vanwege zijn tweet

‘Kosten voor het maken van content bijna nul’

Muzikanten hebben afgelopen weekend woedend gereageerd op de uitspraken van Daniel Ek, CEO van Spotify, die op Twitter/X een bericht heeft geplaatst waarin hij beweert dat de "kosten voor het maken va.....meer »»

Superbooth24 nieuws - Oberheim TEO-5

Budget Obie

Een bewijs dat Superbooth al lang niet meer over ‘niche’ gaat is presentatie van de Oberheim TEO-5, waarbij TEO staat voor Thomas Elroy Oberheim en de 5 voor het aantal stemmen en tevens voor de v.....meer »»

Superbooth24 nieuws - Moog Spectravox

Vocomoog

Een aantal jaren terug was een vocoder-achtig instrument al het onderwerp van een zelfbouwproject tijdens het jaarlijks MoogFest. Een verbeterde versie van deze semi-modulaire spectral processor is nu.....meer »»

Win een podiumplek op het Montreux Jazz Festival!

Een contest van Thomann, Shure en het Montreux Jazz Festival - registreer je voor 20 mei!

Thomann, Shure en het Montreux Jazz Festival nodigen getalenteerde artiesten en bands uit om zich nu aan te melden voor een kans om een onvergetelijk optreden te winnen op 18 juli om 22:30 uur op het .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken