Findremix

Findremix

Remix contest met Cristian Varela

Op allerlei websites worden remix contests gehouden. Een site richt zich helemaal op deze wedstrijden Findremix. Hun nieuwste contest draait om Cristian Varela's Lunar.....meer »»

Findremix

Remix contest met Cristian Varela

Op allerlei websites worden remix contests gehouden. Een site richt zich helemaal op deze wedstrijden Findremix. Hun nieuwste contest draait om Cristian Varela's Lunar.....meer »»

Lou Ottens bedenker van de compact cassette overleden

Onbezongen held van de homestudio

Op 6 maart j.l. overleed Lou Ottens op 94-jarige leeftijd. Ottens naam zegt je vermoedelijk niets maar hij speelde – wellicht onbedoeld – een belangrijke rol in de opkomst van de homestudio.....meer »»

Internet Archive 78 toeren schellakopnames

Meer dan 300.000 platen te downloaden

Het internet werkt ook uitstekend als archief voor boeken, video's en foto's maar ook muziek. Bij Internet Archive staan talloze audio 78-toeren platen gratis online.....meer »»

Rupert Neve 1926-2021

Legendarische ontwerper van geluidsapparatuur overleden

Iedereen die iets met studioapparatuur heeft kent de naam Neve. De achternaam van de legendarische Rupert Neve stond en staat voor fantastische geluidskwaliteit en innovatief ontwerp.....meer »»

Dave Spiers/Chris Macleod Bright Sparks

Documentaire over de synthesizer nu gratis te bekijken

Bright Sparks is een geweldige documentaireserie over beroemde synthesizers en hun ontwikkelaars. De twee delen en twee introducties zijn nu gratis te bekijken.....meer »»

Telefooneffect voor doe-het-zelvers

Bouw een oude telefoon om tot twee mics

De 'telefoonstem' is een effect dat niet weg te denken is uit de muziek. We hebben het dan over een ouderwetse, analoge telefoon met een draadje die de typische lo-fi-klank levert .....meer »»

Bax Music viert vandaag haar 18-jarig bestaan

Met 115 miljoen euro omzet op de 15de plek van de wereldwijde muziekwinkel Top 100

Meestal wordt een jubileum eens per 5 jaar gevierd. Toch? Maar Bax Music, eigenwijs als altijd, doet het anders: vandaag bestaat de muziekwinkel 18 jaar en dat willen ze vieren met kortingen van 7,5% .....meer »»

Try-outen bij Q-Factory in Amsterdam - meld je aan

KEY TO Q = Zaal + techniek + Keymusic goodies

Meters maken is voor muzikanten lastig in tijden van covid. Daar gaat Q-Factory nu in samenwerking met Keymusic bij helpen met het initiatief KEY TO Q......meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken