Download nieuwe freeware! MPC Beats, Supermassive, Monastery Grand

Interface Freeware 241

freeware 24-09-2020 12:09

Elke maand selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

GRATIS SOFTWARE

Akai MPC Beats

De MPC workstations van Akai met hun kenmerkende blokje triggerpads hebben een standaard gezet voor beatmaking. Met MPC Beats kun je nu die typische MPC-workflow gebruiken als standalone software én als plug-in. Uiteraard is er een pad grid voor het inspelen van grooves, maar het programma werkt ook met zowat elke hardware-usb-controller. In de grid editor maak je dan je beats en melodieën verder af. Er zijn in totaal acht miditracks, twee stereo audiotracks en een mixer met meer dan 100 effecten. Er is ook een audio editor met timestretch. Alles bijeen een zeer complete groove-daw, waarbij je ook 2GB aan content krijgt, bestaande uit talloze sounds en loops, effectplug-ins en drie instruments. Extra soundpacks zijn verkrijgbaar tegen betaling, en je kunt ook au/vst-plug-ins laden. Het mooie is dat je MPC Beats zelf als plug-in in een daw kunt laden.

Windows/Mac; vst/au-plug-in en standalone

www.akaipro.com

Valhalla Supermassive

Na de SpaceModulator flanger uit de vorige Freeware kunnen we opnieuw terecht bij Valhalla voor een kakelverse free release: Supermassive. Deze multitap delay zorgt voor ambience in talloze vormen en natuurlijk met een unieke sound, zoals we dat van Valhalla gewend zijn. Belangrijk is de keuze voor een van de acht modes, waarmee feedback, lengte en envelope van de delay-algoritmes worden bepaald. Het gaat hier om basisinstellingen, want je kunt van alles natuurlijk nog zelf bijregelen. Zo kun je de tijd van de langste delay uit het cluster bepalen en zijn de feedback, density en warp instelbaar. Voor choruseffecten en kaatsende echo's is er een lfo die de delaytijd varieert en met een tweedelige eq bepaal je de totale klankkleur van het effect. Supermassive levert prachtige effecten met lange delaytijden en unieke chorussen. En je hoort geen zippernoise als je de delaytijd verdraait.

Windows/Mac; 64/32bit; vst2/au/aax-plug-in

https://valhalladsp.com

Melda Production MonasteryGrand

Nabij het Tsjechische Pilzen − inderdaad bakermat van pils − staat een Hofmann vleugelpiano in de concertzaal van een klooster. Die klinkt zo fraai dat ze bij Melda Productions een lading microfoons in de auto laadden en op pad gingen om deze ontdekking minutieus te samplen. Ondanks de stoffige locatie gaat het om een modern klinkende piano die ook prima werkt voor pop, jazz en latin. In de plug-in kun je drie sets microfoons (totaal 16 microfoons) met elkaar mixen en de klankkleur en stereobreedte minutieus instellen. Daarnaast zijn een compressor, enhancer, delay en reverb ingebouwd voor verdere toneshaping. Maar het blijft niet bij piano, want je kunt vier resonators en een filter loslaten op geloopte versies van de pianosamples voor unieke creatieve klanken. De 3,5GB sample-library werkt in de gratis Msoundfactory player.

Windows/Mac; 32/64bit; vst/vst3/au-plug-in

www.meldaproduction.com

GRATIS SOUNDS

We Sound Effects Bundle

Maar liefst 25GB aan sound-fx kun je gratis downloaden bij We Sound. Denk aan monsters, voertuigen, sirenes, regen, impacts, wooshes; allemaal afkomstig uit het uitgebreide aanbod van dit bedrijf.

https://wesoundeffects.com

 

SonoraCinematic Magnetica

Unieke Kontakt library (volledige versie) van een met e-bow bespeelde Fender Stratocaster gitaar. Het zijn allemaal cinematic sounds met flink wat effecten.

www.triplespiralaudio.com

 

Loops de la créme Quena

Kontakt library (volledige versie) van een prachtige warme Boliviaanse fluit. Verder nog een Ballafon, Spring Drum en meer percussie

https://lesstudiospalace.com

zoeken
zoeken