Verengalm voor surfsound

Ik ben met een aantal muzikanten bezig met een surfsound project. De drums porgrammeren we maar de gitaren worden natuurlijk live ingespeeld. In de versterkers van de gitaristen zit echter geen galmve.....meer »»

all pass filter en phasing

Ik ken low-pass, high-pass en band-pass filters van synthesizers, maar ik zag laatst dat er ook zoiets als een all-pass filter bestaat. Worden die ook in synthesizers gebruikt?.....meer »»

Betere akoestiek door gordijnen

Mijn homestudio is een rechthoekige betonnen ruimte met alle akoestische problemen van dien. Ik kan er niet te veel geld aan besteden, dus vraag ik me af of ik met gordijnen de ruimte beter kan laten .....meer »»

drumsamples stemmen

Laatst hoorde ik iemand zeggen dat ie altijd eerst zijn drumsamples stemt voordat ie ze bewerkt voor de mix. Ik vind dat nogal vreemd want drums hebben toch geen noten?.....meer »»

Blaasinstrumenten als trompet en elektronica

Ik zag in interface nr 218 het verhaal over de Fishman Triple Play, een draadloos hardware systeem om gitaren met de computer te laten communiceren. Zelf werk ik met Cubase, Finale, Steinberg, Native .....meer »»

Buizen vervangen

Mijn buizen mic pre-amp klinkt volgens mij steeds minder goed, ik hoor ook af en toe lichte stoorgeluiden. Nu is het apparaat al een jaar of twintig oud, dus misschien ligt het aan de buizen? En kan i.....meer »»

Expressie per noot MPE

Kun je ook de individuele noten in een midi akkoord beinvloeden, bijvoorbeeld een noot pitchbenden in plaats van het hele akkoord?.....meer »»

EQ voor of na de compressor

Ik vraag me al een tijdje af of je een eq nu beter voor of na de compressor in het signaalpad kunt zetten. Is daar een algemene regel voor?.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken