Overspraak verwijderen uit een stemopname

Ik heb een paar jaar geleden opnames gemaakt met een band; bas, drums, gitaar en vocals. Nu wil ik de vocaltracks en wat stukken gitaar gaan gebruiken voor remixes of eigenlijk een nieuw arrangement, .....meer »»

Is een ingang voor een expression pedaal een CV input?

Ik zou eigenlijk de filterfrequentie van mijn synthesizer met een voetpedaal willen bedienen. Kan ik daar een standaard expression pedaal voor gebruiken of heb ik iets anderrs nodig?.....meer »»

Waarom hebben mijn monitors een baspoort?

Ik heb een setje Mackie CR4 speakers die me prima bevallen, maar waarom zit op de achterkant een rond gat in de kast? Ik dacht dat een luidspreker helemaal afgesloten moet zijn voor de beste klank. .....meer »»

Fantoomvoeding uit een usb audio interface

Ik heb een Steinberg interface met een 5V net- of USB voeding. Wat ik niet zo goed kan begrijpen is dat het ding 48V fantoomvoeding kan leveren. Hoe kan dat? Hoe kun je van 5V, 48V maken? Die spanning.....meer »»

Hoe kun je er voor zorgen dat je batterijen langer meegaan?

Ik gebruik voor muziekmaken een iPad, een aantal instrumenten op batterijen en een hoop pedaaltjes. Daar zitten ook allemaal, soms oplaadbare batterijen in en die zijn heel vaak leeg als ik ze nodig h.....meer »»

Opnemen met hoge samplerate

Ik begrijp dat het beter is om geluid uit een synthesizer op 88.2 kHz of hoger op te nemen in plaats van 44.1 kHz. Maakt het dan nog uit of het 88.2 kHz of 96 kHz is? En hoe zit het met samples die j.....meer »»

Actieve monitors aansluiten op een hifi versterker

monitor controllers

Passieve luidsprekers zien we nooit meer besproken worden in Interface, maar wat ik wilde vragen is of het mogelijk is actieve luidsprekers aan te sluiten op een 'gewone' hifi versterker? Bijvoorbeel.....meer »»

Deukje in mijn woofer

Ik heb Behringer Truth monitors, waar ik al jaren mee werk en die prima functioneren. Laatst viel er echter iets tegen een van de speakers en nu zit er een deuk in het zwarte rondje midden in de woofe.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken