Hoeveel laag heb ik nodig in de mix?

k maak muziek op een klein kamertje in mijn huis. Op hele simpele boxen. Nu zou ik graag willen weten welke studiomonitoren ik het best kan gebruiken voor een realistische weergave van het geluid. Ik .....meer »»

Subwoofer of niet?

Het laag beter beoordelen

Ik ben in het gelukkige bezit van twee Genelec 8040A monitors. Daarmee hoor ik veel details en mijn oren worden nooit moe. Wat ik wel mis, is een duidelijke weergave van het laag. Ik produceer techno,.....meer »»

Mijn mix klinkt niet helder genoeg

Te weinig hoog

Ik werk altijd hard aan mijn mixen en ik ben meestal best tevreden over het eindresultaat. Het enige waar ik problemen mee heb, is het tophoog. Op de een of andere manier klinkt het vaak niet sprankel.....meer »»

Wat zijn de voordelen van een analoge mixer?

Ik heb een algemene vraag die ik maar niet overtuigend beantwoord krijg, en om die reden heb ik ook (nog) geen aankoop gedaan. Ik gebruik Logic Pro in mijn homestudio. Ik gebruik deze daw met een audi.....meer »»

Losse fantoomvoeding?

Ik heb van iemand goedkoop een condensatormicrofoon kunnen overnemen, maar mijn geluidskaart, een E-mu 0202-usb heeft wel een microfooningang maar levert geen fantoomvoeding. Ik heb ook geen mengpanee.....meer »»

Vraag over radiocompressie

Ik heb een technische vraag: tracks van mijn band zijn inmiddels meerdere malen gedraaid door (lokale) radiostations. Als ik dan dingen terugluister, valt het me altijd op hoe de radiocompressor m'n t.....meer »»

Tweede audio interface op een pc

Op mijn Windows 7 pc werk ik met een Mackie 1640i mengpaneel, die dus ook automatisch mijn geluidskaart is. Toch vind ik de integratie met mijn hardware-effecten op de sendkanalen niet echt optimaal. .....meer »»

Vervelende brom in mijn studio

Ik heb net een heerlijk nieuw huis betrokken met een nieuwe studio in een kleine ruimte. Nu heb ik echter last van een hum-geluid. Ik heb meerdere sites bezocht en al wat dingen geprobeerd, maar ik ko.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken