Gehoorproblemen

Ik ben dj en producer op hobbymatig vlak. Nu had ik al een tijdje last van mijn oren en met name dat ik in lawaaiige ruimten mensen slecht kon verstaan. Ook mijn mixen bevatten vrij veel hoog wat met .....meer »»

Sidechaincompressie of bussen?

Ik zoek een bepaald effect dat met dynamiek te maken heeft. Met compressie op percussie kan ik al goed overweg en sidechaincompressie op pads, bas et cetera door een (ghost) kick in de sidechain te st.....meer »»

Beste hoofdtelefoon om op te mixen.

In Interface 164 staat dat mixen op een hoofdtelefoon bedrieglijk kan werken. Nu ben ik al een tijd op zoek naar een uiterst betrouwbare hoofdtelefoon voor gebruik in de studio, en hoor heel wat uitee.....meer »»

Beste microfoon voor een radio-dj

Ik ben dj bij een klein lokaal radiostation en ik ben nog op zoek naar een microfoon met een lekker stevige klank. Tot dusverre heb ik verschillende vrij goedkope types gebruikt, maar het klinkt nog n.....meer »»

Synthesizer; Battery low!

Kort geleden heb ik tweedehands een Yamaha AN1x synthesizer gekocht. Het ding klinkt erg goed en hij is ook helemaal in goede staat. Het enige probleem is dat elke keer als ik hem aanzet, de boodschap.....meer »»

Waarom gebruikt men nog analoge apparaten?

wat maakt analoog zo speciaal

Ik ben een relatieve newbie op het gebied van muziekproductie, maar leer ijverig, o.m. door jullie uitstekende blad. Een ding wat ik niet echt begrijp is waarom er nog steeds compressors, equalizers, .....meer »»

Apparaten doorverbinden via midi thru

Storingen bij doorlussen midi

Ik stuur met behulp van een Roland D50 en een MC50 sequencer een aantal synths, samplers en modules aan. Alles is doorverbonden via midi-thru, wat soms resulteert in storingen. Kan ik dit oplossen doo.....meer »»

Kan ik mijn daw verkopen?

tweedehands software

Is het mogelijk om een daw-softwarepakket te verkopen met registratienummer, welke is geregistreerd op de site van de maker van dit pakket? Met andere woorden is een dergelijk pakket door iemand ander.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken