Vocals manipuleren voor remix

Ik moet een remix maken voor een nieuw nummer waarin de vrouwelijke vocals mij niet kunnen bekoren. Als ik in Ableton Live de vocalen echter zes halve noten naar beneden transpose, krijg ik een zware,.....meer »»

Ssd-drive niet zo snel als verwacht

Enige tijd geleden heb ik een ssd-drive aangeschaft en daar mijn Windows-partitie naar overgezet met behulp van Acronis True Image. Ik verwachtte eigenlijk dat Windows veel sneller zou opstarten en oo.....meer »»

Alternatief voor computertoetsenbord op masterkeyboard

Ik werk achter een midikeyboard met daarnaast nauwelijks ruimte voor computertoetsenbord en muis. Dat is net te doen, maar een masterkeyboard met daarin een computertoetsenbord verwerkt lijkt me veel .....meer »»

Microfoonopnamen bewerken bij opname?

Ik neem regelmatig zang en akoestische gitaar op met een Røde NT1 microfoon. Binnenkort wil ik ook proberen om mijn bandje (met drummer en bassist) op te gaan nemen. Waar ik nog niet helemaal uit ben,.....meer »»

Plug-ins op de videokaart?

Ik hoorde van een kennis die grafisch werk doet dat programma’s als Adobe Photoshop de processor in de videokaart gebruiken voor bepaalde bewerkingen. Waarom gebruiken de makers van audioplug-ins die .....meer »»

Reparatie van vintage instrumenten

Ik kan van iemand voor een redelijke prijs een Jupiter 6 overnemen, maar er zijn wel wat dingen mis mee; sommige noten vervormen en een aantal knoppen werken niet of niet goed meer. Weten jullie ieman.....meer »»

Mooie backing vocals maken

Ik ben al een tijdje aan het proberen om de superstrakke en brede maar cleane koortjes te maken die je in veel popproducties hoort, maar echt geweldig lukt dat nog niet. Het klinkt niet breed genoeg e.....meer »»

Hoe kun je het best een basgitaar opnemen?

Het kost me veel moeite om een goede opname te maken van een basgitaar met het bandje waar ik in speel. Ook in de mix lukt het me niet goed om de bas op zijn plek te krijgen en een mooie gelijkmatige .....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken