Plug-ins op de videokaart?

Ik hoorde van een kennis die grafisch werk doet dat programma’s als Adobe Photoshop de processor in de videokaart gebruiken voor bepaalde bewerkingen. Waarom gebruiken de makers van audioplug-ins die .....meer »»

Reparatie van vintage instrumenten

Ik kan van iemand voor een redelijke prijs een Jupiter 6 overnemen, maar er zijn wel wat dingen mis mee; sommige noten vervormen en een aantal knoppen werken niet of niet goed meer. Weten jullie ieman.....meer »»

Mooie backing vocals maken

Ik ben al een tijdje aan het proberen om de superstrakke en brede maar cleane koortjes te maken die je in veel popproducties hoort, maar echt geweldig lukt dat nog niet. Het klinkt niet breed genoeg e.....meer »»

Hoe kun je het best een basgitaar opnemen?

Het kost me veel moeite om een goede opname te maken van een basgitaar met het bandje waar ik in speel. Ook in de mix lukt het me niet goed om de bas op zijn plek te krijgen en een mooie gelijkmatige .....meer »»

Automatiseren van synthparameters in een daw

Ik lees in jullie blad regelmatig over het automatiseren van bepaalde functies van plug-ins en de daw zelf, maar ik heb eigenlijk geen idee hoe dat precies moet. Ik heb Cubase 4 en een Novation Remote.....meer »»

Wat is fantoomvoeding?

Ik kom in de tests in Interface vaak de term fantoomvoeding tegen, maar ik heb geen idee wat dat precies is. Kan iemand me dat uitleggen? .....meer »»

Lekkere stoel voor in mijn studio

Het is misschien een hele rare vraag, maar ik ben al een hele tijd op zoek naar een goede stoel voor in mijn studio. Hebben jullie nog tips op dat gebied?.....meer »»

Bassdrum opnemen met een luidspreker

Ik maak regelmatig opnames van mijn eigen bandje, maar het lukt me maar niet om een lekkere bassdrumsound uit een drumstel te halen. Ik zou natuurlijk ook samples kunnen triggeren, maar dat wil onze d.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken