Tweede audio interface op een pc

vragen 01-04-2018 12:04

Op mijn Windows 7 pc werk ik met een Mackie 1640i mengpaneel, die dus ook automatisch mijn geluidskaart is. Toch vind ik de integratie met mijn hardware-effecten op de sendkanalen niet echt optimaal. Daarom zou ik graag een tweede geluidskaart kopen (bijvoorbeeld de Echo Audiofire 12) om mijn hardware-effecten op aan te sluiten en deze te gebruiken in Ableton Live. Bij deze dus mijn vraag of het mogelijk is om in Windows 7 (en in Ableton) twee geluidskaarten gelijktijdig te gebruiken?

Het is op zich wel mogelijk om onder Windows twee geluidskaarten te gebruiken in Ableton Live en andere daw´s maar dan ben je aangewezen op direct-x-drivers; met echte asio-drivers kan dat niet. Het werken met direct-x-drivers, betekent dat je last kunt krijgen van vertragingen bij opnamen en ook dat het nogal puzzelen is voordat je de twee kaarten werkend krijgt. Kortom geen echt handige oplossing. In principe kun je wel twee geluidskaarten tegelijk gebruiken als je de Asio4all driver (www.asio4all.com) gebruikt met als voorwaarde dat er wdm-drivers zijn voor de geluidskaarten die je wilt gaan gebruiken. Het is ook hier even puzzelen voor je het werkend krijgt en 100 % garantie dat het werkt zoals je je dat voorstelt, durf ik niet te geven.

De Asio4All driver is wel een echte asio-driver – dus geen last van vertragingen – waarmee je outputs in Live naar een kaart naar keuze kunt routen. Overigens kun je niet één Live-output naar meerdere outputs sturen.

zoeken
zoeken