Synthesizers resetten

Ik heb voor een mooi prijsje een Roland JD-800 gekocht. Ik wist dat ie niet helemaal in orde was, maar dacht dat ik het wel zou kunnen oplossen. Helaas is dat lastiger dan ik dacht. Het display ziet e.....meer »»

Worstelen met eq

Ik blijf het moeilijk vinden om in een complete mix te weten wat ik precies met de eq moet doen. Ik solo bij het eq'en wel steeds de partijen waaraan ik werk, maar op een of andere manier blijkt het d.....meer »»

Gratis sounds voor Kontakt Player

In jullie rubriek Freeware staan vaak leuke Kontakt sounds, maar soms kan ik ze niet laden in Kontakt Player of ze laden wel maar dan staat er dat het om een demo gaat. Na een paar minuten hoor je dan.....meer »»

Overspraak bij drum opnames

Ik heb een vrij kleine opnameruimte, die niet heel mooi klinkt, maar ik wil daar toch graag drums opnemen. Als ik dat probeer heb ik last van een vrij harde kale klank en veel overspraak. Zijn er eenv.....meer »»

Hoe zit 't met Access Virus synths?

Ik bedacht me laatst dat ik nooit meer een nieuwe Virus synth in Interface tegenkom. Doen ze nog iets, bestaan ze niet meer of slaan jullie hun apparaten over?.....meer »»

19 inch of 500 rack?

Ik overweeg een hardware eq en misschien ook een compressor aan te schaffen voor mijn homestudio waar ik steeds vaker stemmen opneem met een Rode mic. Nu zie ik dat er apparaten zijn voor een groot ra.....meer »»

Meer dynamiek met expander?

Ik heb een aantal samples die enorm sterk gecompressed zijn en erg plat en hijgend klinken. Ik las ergens dat je met een expander meer dynamiek kunt krijgen in je audio. Klopt dat en hoe werkt dat dan.....meer »»

Lange kabels en geluidskwaliteit

Ik las laatst ergens dat lange kabels een slechtere geluidskwaliteit opleveren. Is dat ook zo bij synthesizers?.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken