Klinken buizen echt beter?

Een kennis van mij zweert bij buizen voorversterkers. Volgens hem klinken die veel beter dan transistors. Ik gebruik zelf de microfoon voorversterker in mijn M-Audio interface om mijn Rode microfoon o.....meer »»

Computer start niet op met externe drives

boot priority

Ik heb een computer setup met een Gigabyte UD3 Moederbord met Intel5960x processor.  Een M2 kaartje wordt gebruikt om Windows 8 te installeren, een 500GB SSD voor recording, en een 4TB Harddisk vo.....meer »»

Beter klinkende vocals en backingvocals

De laatste tijd neem ik veel zang op, vaak mijn eigen stem, soms die van anderen. Dat zijn zowel lead vocals als koortjes. Ik heb een goeie Rode condensator mic en een fatsoenlijke pre-amp in mijn gel.....meer »»

Mixer met ongeaarde voeding

Ik heb een tweedehands mixer gekocht die ongeaard is. Ik weet ongeveer wat aarde inhoud, maar wat voor gevolgen heeft het voor het apparaat en alles wat er op aangesloten is?.....meer »»

Patchbay voor aansluiten apparatuur

Inmiddels heb ik een drietal effect processoren in mijn 19 inch kast hangen, die werkloos toekijken. Graag wil ik deze weer gebruiken met mijn interface zonder al te moeilijk gedoe met aansluiten e.d......meer »»

Wat is CV?

Ik zie in Interface heel vaak de term CV , maar ik begrijp niet goed wat dat precies is. Kunnen jullie me dat uitleggen?.....meer »»

Control Voltage CV via een audio interface

Ik zat me af te vragen of ik CV signalen door mijn audio interface kon sturen (vanuit de computer) maar dat bleek niet te kunnen want mijn interface heeft geen DC-coupling. Er zijn enkele audio interf.....meer »»

Hoofdtelefoon verandert van klank

Ik heb een MB-quart hoofdtelefoon die ik in de jaren negentig gekocht heb. Het was de beste hoofdtelefoon die ik tot dan toe gehad had. Jaren gebruikt, tot de kabel op een gegeven moment kapot ging. W.....meer »»

zoeken
abonneer op onze nieuwsbrief
zoeken