Download nieuwe freeware! FB-7999, System Basic, Bespoke

Interface Freeware 248: de beste gratis software & sounds

freeware 11-11-2021 08:11

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden

 

Full Bucket Music FB-7999

Full Bucket lijkt vastbesloten om de complete collectie Korg synthesizers in plug-ins om te zetten. Ze zijn altijd gratis en van uitstekende kwaliteit. De FB-7999 is een plug-in van de Korg DW-6000/8000 synths, een wat ondergeschoven instrument met digitale oscillators en analoge filters. Voor de twee oscillators is er keuze uit 32 golfvormen, dan volgt een low pass-filter. De adbssr-envelopes voor filter en vca hebben zes parameters met delay en breakpoint als extra’s. Een lfo en de bender kun je naar oscillator en filter sturen, met aftertouch, mod-wheel et cetera. kun je diverse parameters controleren. De 64-stemmige FB-7999 heeft een ingebouwde delay en het laden van sys-ex patches uit de originele hardware is mogelijk.

Windows, MacOS; 32/64bit; vst/au-plug-in

fullbucket.de

Hofa System Basic

Het Duitse Hofa is niet heel bekend maar maakt veel prima plug-ins, waaronder een uitgebreide en uitbreidbare plug-in toolbox. Daar is ook een gratis versie van met minder opties maar zeker de moeite waard. Hofa System Basic bevat 29 plug-ins en 150 presets. Mooi is de Algoverb, hoewel je hier enkel de Plate krijgt. Verder diverse dynamics processors, delaybased effecten, distortions en utilities. Vaak zijn hierbij maar enkele parameters instelbaar. Wel werken alle plug-ins ook in mono en m/s, en zijn allerlei creatieve routings mogelijk. Alle instellingen van het System kun je saven als complete processing chain. Als je de smaak te pakken krijgt, kun je natuurlijk de volledige versie aanschaffen.

Windows, MacOS; 64bit; au/vst/vst3/aax-plug-in

hofa-plugins.de

Ryan Chalinor Bespoke

Het oorspronkelijke idee was een daw, maar Bespoke lijkt eigenlijk net zo veel op een modulaire synthesizer. Chalinor beschrijft het als een aan gruzelementen geslagen Ableton Live dat je naar eigen smaak weer in elkaar kunt zetten. Bespoke doet echter eerder aan Bitwig denken. Het is allereerst een modulaire synthesizer/production environment met 190 modules van instrumenten tot effecten. Je kunt echter ook vst-plug-ins laden en er is een sample slicer die je als live looper kunt gebruiken. Er zijn een aantal sequencers en ook midi wordt ondersteund. Beetje nerdy allemaal, maar wel een uitstekende manier om je productie eens anders te benaderen zonder dwingende timeline of hardware-style gui.

Windows, MacOS, Linux; 64bit; au/vst/vst3/aax-plug-in

bespokesynth.com

 

GRATIS SOUNDS

Caelum Audio Body Sounds en Household perc

Wavesamples van het menselijk lichaam en diverse keukenattributen die prima geschikt zijn als percussie en fx. Van beide categorieën zijn er twee volumes.

caelumaudio.com

8Dio Post-apocalyptic Guitar

Uitgebreide Kontakt library (full version) van gitaarriffs in de stijl van Mogwai, Sigur Ros, Explosions In The Sky en Cul De Sac. Inclusief triggerbare fx.

8dio.com

HighLifeSamples The Sound of Tomorrowland Electro Edition

Veertien construction kits met drum, melody en basslineloops, geïnspireerd door top edm-producers

highlifesamples.com

zoeken
zoeken