Download nieuwe freeware! Soundpaint, Magic Dice, Zentracker

Interface Freeware 249: de beste gratis software & sounds

freeware 13-01-2022 07:01

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.

8DIO Soundpaint

Kontakt is de dominante sampleplayer. Er zijn wel wat concurrenten maar enorm succesvol zijn die niet. Samplelibraryfabrikant 8DIO wil met Soundpaint de concurrentie toch aangaan met nauwgezet geprogrammeerde libraries die de 65536 velocity layers van midi 2.0 ondersteunen middels velocity morphing. Vaak meer dan nodig is maar voor de Steinway vleugelpiano die je bij de gratis Soundpaint player krijgt, wel degelijk zinvol. De 32 pianopresets klinken geweldig, laden razendsnel en kunnen ook nog morphen. Dat alles wordt aangevuld met een uitstekend dubbel effectenrack. Momenteel zijn er 10 soundpacks te koop voor redelijke prijzen, of andere makers hierop inspringen moet nog blijken. 8DIO zelf heeft in elk geval materiaal genoeg voor talloze libraries.

Windows, macOS: 64 bit vst, vst3 au plugin instrument en standalone 

soundpaint.com

Baby Audio Magic Dice

Enige tijd geleden presenteerde Baby Audio 'Spaced Out', een fraaie reverb/delay plugin. Nu is er een gratis versie zonder parameterinstellingen maar met randomizer. Deze heet Magic Dice en het is een van de simpelste plugins die je ooit bent tegengekomen. De enige knop is een soort dobbelsteen. Klik erop en er wordt een effect gegenereerd met een combinatie van galm en delay met modulatie. Dobbelen met effecten dus. Alleen de wet/drybalans is instelbaar. Elke keer dat je op de dobbelsteen klikt wordt een nieuw effect opgewekt. Klinkt mooi en vaak inspirerend en een ideale oplossing als je even niet weet wat voor effect je wilt gebruiken. Saven kan niet in de plugin zelf, maar vaak wel met behulp van je daw.

Windows, macOS, 32/64 bit au, vst, vst3, aax plugin

 babyaud.io

Roland Zentracker

Gratis multitrack audiorecorders voor iOS en Android zijn er onderhand meer dan genoeg maar meestal is daarvan het aantal tracks beperkt. Bij Zentracker, opgezet volgens het vertrouwde timelineprincipe- is het aantal sporen echter onbeperkt. Deze app heeft behalve golfvormediting en automatisering een mixer met 10 ingebouwde effecten waaronder reverse en timestretch. Elk spoor is voorzien van 2 insert effecten en twee sends en ook kun je sporen freezen. Je krijgt er 200 audio loops bij en audiodata zijn via Google Drive en MS Onedrive uit te wisselen met je daw. Voor extra features kun je lid worden van de Roland Cloud en er zijn ook in-app purchases beschikbaar.

Android (6.0 en hoger) en iOS (11.0 of hoger) app

roland.com

 

GRATIS SOUNDS

Polyend Moog Model Ten samples

Meer dan 200 wavefiles van de Moog Model 10 modulaire synthesizer door Scot Solida. Single sounds en loops.

polyend.com

 

 

Keepforest Ferrum

gratis Kontaktlibrary met de agressieve percussie die tegenwoordig onmisbaar is voor film en tv trailers. Incl. sequencer, fx en meer. Werkt ook in Kontakt Free.

keep-forest.com

 

Jon Meyer Sounds Prototypes

13 Kontakt libraries (full version) van akoestische gitaar, orgel, piano en diverse tuned percussion als vibrafoon, hand bells en wind chimes

jonmeyer.selz.com

 

 

 

zoeken
zoeken