Download nieuwe freeware! Whispair, Iota Mini, D-Lay/Fireverb

Interface Freeware 251: de beste gratis software & sounds

freeware 12-05-2022 08:05

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.

Full Bucket Music Whispair

Full Bucket is een van de beste freewareontwikkelaars en met Whispair hebben ze weer een echte topper gemaakt. Deze polyfone wavetable synth met 3 oscillatoren, uitgebreid multimode filter, 4 envelopes, unison en chorus biedt met alle instellingen in een resizable venster een overzichtelijke en flexibele engine. De oscillatoren hebben een flinke collectie wavetables, een shaperegelaar met modulatie en fm/am tussen de oscillatoren. Behalve de 40 preset wavetables kun je ook Xfer Serum en Waldorf Blofeld wavetables importeren of zelfs wavebestanden voor een enorm assortiment aan sounds. De uitgebreide modulatie heeft dedicated regelaars in de betreffende sectie, dus geen cryptische mod matrix.Whispair zit stampvol uitstekende sounds.

Windows, macOS, 32/64 bit au, vst2, vst3 plugin instrument

fullbucket.de

Angelic Vibes Iota Mini

Waar een Mini is moet ook een Maxi zijn zou je denken, maar niks daarvan er is enkel dit gratis plugin instrument. Angelic Vibes is een maker van samplelibraries dus vind je hier 50 melodische klanken en 60 drumsamples, allemaal typische 'trap'-sounds. Trap is een spaarzame variant van hiphop met veel synthdrums en een dominante, gestemde 808-kick, die steeds meer doorsijpelt in pop en RnB producties. Behalve je klank kiezen (bells, pads, piano, bas etc.) kun je attack, decay, cut-off en reverb instellen. Kies je voor een drumkit opent er een aparte kleine mixer voor de 6 sounds in een drumkit. Werkt allemaal snel een overzichtelijk. De sounds zijn prima en je kunt extra sound expansions tegen betaling toevoegen.

Windows, macOS, 32/64 bit au, vst, plugin instrument

angelicvibes.com

 

GPU Audio D-Lay en FireVerb

In de meeste desktop computers zit behalve een cpu ook een grafische processor (gpu) en die is tegenwoordig enorm krachtig; je kunt er spelletjes mee spelen maar ook Bitcoins minen! Waarom zouden we die niet gebruiken voor plugins? Dat is precies wat ze bij Braingines dachten. Ze maakten een delay en een reveb voor NVidea gpu's als vst3 plugin vrijwel zonder latency. Er is zelfs een netwerkconnectie mogelijk om plugins op andere pc's te draaien. Bedenk wel dat het nog in de experimentele fase zit, dus mogelijke krijg je problemen met bepaalde daw's. Halverwege dit jaar komt er een update met extra plugins plus macOS-support die ook met AMD cpu's werkt. In elk geval leuk om uit te proberen.

Windows, 64 bit vst3 plugin (Nvidea cpu vereist)

earlyaccess.gpu.audio

 

GRATIS SOUNDS

Sample Science Crystal harp

Een crystal harp bestaat uit kristallen pijpen op een houten frame. De prachtige etherische klanken, met filter en galm zijn gratis beschikbaar voor de volledige versie van Kontakt of als vst/au plugin

samplescience.info

Jon Meyer Woven Strings

Kontakt library van eviolin [sic!], viola en oktaaf viola. Het zijn geen standaard full range multisamples, maar creatieve performances, frases, klaar voor gebruik.

jonmeyer.selz.com

 

Zampler Sounds CR8 pack

Ter gelegenheid van de release van Waves Cosmos/CR8 maakte Zampler Sounds een enorm 3,8Gb groot samplepack met drums loops, synths, instruments en een enorme hoeveelheid vocals. Het zijn wave en aiff bestanden dus bruikbaar voor elke sampler

zamplersounds.sellfy.store

zoeken
zoeken