Lese Codec plugin

Gratis digitale nostalgie

freeware 10-08-2022 09:07

Na taperecorder-, casette-, 8-track-, portastudio-, videorecorder- en vinylemulators bijt de retrotrend zich nu zowat in zijn staart met Codec. De bijverschijnselen van trage internetconnecties en datacompressie liggen nog niet eens achter ons.

En toch emuleert het gratis Codec de ongewenste bijverschijnselen van wankele internetverbindingen met dropouts en daaaaatt...aaaacccccc orrrrrrrrrrrrecsssssie. Bizar eigenlijk want sinds Covid horen - en zien - we al die problemen (plus niet te vergeten out of sync audio) dagelijks bij alle videoverbindingen met journalisten, opiniemakers, experts en panelleden. Wel een goed idee want het is gewoon een nieuwe loot aan de oneindige boom van audiodistortion; piep, knars, grrr.

Er valt heel wat in te stellen; Loss, Crunch, Bandwidth, Frequency, Width en natuurlijk Bitrate. Voice Mode, Music Mode en Low-Latency trakteren de binnenkomende audio op een variabele marteling. Uiteraard ontbreken de Lost Packets niet; al of niet geslaagde pogingen om dropouts te corrigeren/reconstrueren, eigenlijk glitching to the max.

Een uitstekend idee om de beperkingen van live internet conversatie en streaming in een plugin te gieten en al helemaal om die gratis weg te geven!

Werkt als vst3 en au plugin.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken