Waveform Free 2022

Nieuwe versie van gratis daw

freeware 23-08-2022 07:22

Er zijn onderhand een hoop gratis daw's, meestal met behoorlijk beperkte mogelijkheden. Ze fungeren vaak als teaser voor een 'grote' betaalde versie van een daw. Tracktion Waveform Free is daarentegen zeer uitgebreid enne... Free!

Er is net een frisse versie uit van Tracktion Waveform Free met als belangrijkste kenmerk een nieuw uiterlijk. Maar eerst even de basics; Tracktion waveform is er voor macOS, Windows én Linux, deze daw heeft een onbeperkt aantal midi en audiotracks, onbeperkte render- en exportfuncties en kan alle vst, vst3 en au plugins laden. In racks zet je overzichtelijk en snel complexxe routings tussen plugins en instruments op en er is een handige Pattern generator.

Wat is er dan nieuw behalve de GUI en een efficiëntere audio engine? De 16 meegeleverde plugins - waaronder een sampler, rompler en een synth plus 5 nieuwe plugins- hebben een uitgebreidere functieomvang, nieuw zijn de mono-converter en een spectrum analyzer. Met het Action Panel kun je een serie van commando's/handelingen opslaan en met een knopdruk uitvoeren. De vernieuwde browser biedt zinvolle short cuts, er zijn ingebouwde tutorials en diverse templates voor bepaalde toepassingen.

Het editten van clips verloopt comfortabeler dankzij nieuwe functies en er is een speciale clip editor. Nog meer? Uiteraard latency compensation en in Waveform Free kun je je noten ook gewoon via het computerkeyboard invoeren als je geen klavier bij de hand hebt. Er zijn ook diverse expansions die extra functies toevoegen maar daar moet je voor betalen. Ook zonder die uitbreidingen is Tracktion Waveform Free 2022 zeer compleet - alleen video playback schittert door afwezigheid. De enige echte gratis concurrenten zijn misschien Ardour en Cakewalk by Bandlab

Kwestie van wat het best bij je werkmethode past.

meer informatie

 

 

zoeken
zoeken