Superflydsp Lost-Vinyl

Freeware vinyleffect

freeware 17-10-2022 10:39

Het geknars en getik van vinyl is eigenlijk een onacceptabele vervorming van het glorieuze hifigeluid, maar op een of andere manier is het een soort keurmerk van authenticiteit en het audio equivalent van een knapperend haardvuur geworden

Ha gezellig, vinylgeknisper, de muziek waar het doorheen zit te fietsen moet wel authentiek en vintage zijn! Zoiets speelt zich waarschijnlijk af in ons brein als we naar oude platen luisteren. Niet vreemd dus dat er al sinds de oertijd van plugins vinylemulators op de markt komen, met vermoedelijk iZotope's Vinyl als stamvader.

Superfly komt met de zoveelste generatie van dit thema met het gratis Lost-Vinyls. Depth (extra tape effect !), Rate (wow&flutter) en de verhouding tussen Noise en Crunch zijn instelbaar. Met vier knoppen selecteer je de staat van het vinyl; van nieuw tot kapot. Het aardige is dat de hoeveelheid vervorming toeneemt met het inputlevel. Onderaan zitten twee faders voor de balans tussen effect en direct geluid en de tweede bepaalt de hoeveelheid Artefacts. je kunt ook nog het stereobeeld breder maken.

Superfly DSP maakt trouwens ook de Lost-Tapes freeware tapesimulator.

Lost-Vinyls werkt als vst3 en au plugin onder macOS, Windows en Linux

meer informatie

 

 

 

zoeken
zoeken