Download nieuwe freeware! Sphinx 2, Sim-Throat, Ro-Gold

Interface Freeware 254: de beste gratis software & sounds

freeware 10-11-2022 08:11

Elke uitgave selecteren we in deze rubriek de beste gratis programma's, plug-ins en sounds voor de lezers van Interface en de bezoekers van onze website. Klik op de naam om de software te downloaden.

 

Infected Sounds Sphinx 2

Sphinx 2 van Infected Sounds is een zogenaamde ‘rompler’; een lelijk woord voor een sampleplayer vol presets die je nog aardig kunt bijwerken met synth-style parameters en/of effecten. Voordeel is dat je razendsnel over kant-en-klare sounds kunt beschikken en met maar liefst 1.805 instruments verdeeld in veertien categorieën kom je hier ruim aan je trekken. Voor elke sounds is er een resonerend filter met envelope en een volume-envelope. Uiteraard kun je de sounds bijstemmen en er is een optie voor portamento, plus modulatie en effecten. De sounds zijn van hoge kwaliteit, veel hoger dan je van freeware zou verwachten. Tegen betaling kun je de soundcollectie uitbreiden met vier expansies, elk voor 16 dollar. Niet in je winkelmand zetten, maar klik op ‘Download Here’ in Description!

Windows; vst2/vst3-plugin

infectedsounds.se

Flowstoners Quilcom Sim-Throat

Vrijwel iedereen kent de unieke Tibetaanse keelzangers. Hoe mooi zou het zijn als we die knarsende gutturale en boventoonvocals ook in onze producties konden gebruiken. Om acute overbelasting van KNO-artsen te voorkomen is er gelukkig Sim-Throat, dat geen authentieke simulatie belooft, maar je wel in de buurt laat komen. Er moet wel echt gezongen worden via een microfoon, waarna Sim-Throat de grondtoon herkent en daarmee een synth activeert die weer door een vocoder gaat. De authentieke keelzangers hoeven zich geen zorgen te maken; deze plugin is eerder een aardige novelty dan serieuze concurrentie. Er valt heel wat in te stellen aan de plugin voor wat betreft de klank van de output, pitch correction en effecten. De moeite waard voor producers van elektronische en filmische muziek en van heavy metal.

Windows; 64bit; vst-plugin

flowstoners.com

Black Rooster Ro-Gold

De galmplaat is een van de kenmerkende effecten in de muziek sinds de jaren 50. Ze worden nog steeds gebruikt, en er zijn talloze digitale emulaties, zoals de nieuwe gratis Ro-Gold. Het ‘Gold’ in de naam verwijst naar de beroemde EMT 140 Gold Foil plate reverb. Deze met een dun laagje goud bedekte galmplaat leverde een wat warmere sound dan de kenmerkende licht metalige klank van de meeste plaatgalmen; het zijn tenslotte gewoon strak gespannen metalen platen met contactmicrofoons.

Net als bij een echte galmplaat valt er weinig af te stellen aan de Ro-Gold: bass-cut en damper voor klankkleur, pre-delay en lengte van de galm, en de onmisbare dry/wet-regelaar. Het gaat hier niet om speciale of gimmicky galmen, maar simpelweg om de vintage warme, volle plaatgalm die het uitstekend doet op bij voorbeeld vocals.

Windows, MacOS; 64bit; au/vst/aax-plugin

blackroosteraudio.com

 

 

GRATIS SOUNDS

Sonora Cinematic Aria Libera

Mooi Kontakt instrument (full version) met atmosferische en spookachtige vocalpads met x/y-control van granulatie en ambience.

sonoracinematic.com

 

Sonixinema Contemporary Bass Freebie

Mooi instrument met drie patches voor de Free Kontakt Player van een 19de eeuwse contrabas met een lekker harsige pizzicato sound. Preview van een grote commerciële library.

sonixinema.com

Red Pack Drums DS Drum Mhogany

Kontakt Free library van een mahoniehouten drumkit met twee snares, drie kicks, vier toms en zes cymbals. Totaal 33 natuurlijk klinkende drumsounds en 20.000 samples, inclusief effecten.

redpackdrums.com

zoeken
zoeken