Luna freeware

UA daw gratis voor mac-gebruikers

freeware 10-11-2023 08:11

Een kleine twee jaar geleden introduceerde Universal Audio een eigen daw die Luna heet. Om deze software te kunnen gebruiken had je een van UA’s dsp audio interfaces nodig, maar nu kan iedereen met een Mac er mee aan de slag.

Luna werkt enkel onder macOS, dus Windows gebruikers hebben het nakijken. Als Mac-bezitter kun je deze uitstekende en overzichtelijke daw gratis gebruiken, met elke audio interface.

Het aantal sporen is onbeperkt en de mixer heeft ingebouwde ‘Analog Summing’ voor een volle klank en voor elk spoor kun je Tape Simulation activeren. Verder heb je opties voor channel, bus en parallelle compressie, polyfone Warp-algoritmes en er is een mooie collectie instrumenten in de Shape plugin. Luna ondersteunt alle au plugins en instruments. Projecten uit andere daw’s kun je importeren in de vorm van AAF bestanden

Wie verder wil gaan kan tegen betaling de Pro Bundle aanschaffen met daarin een selectie uit de befaamde UAD-plugins (in de native uitvoering) en Luna-extensions. Die Bundle mag je ook eerst 30 dagen uitproberen om te achterhalen of je het de moeite waard vind. Luna is dus gratis, de Pro Bundle kost tot 30 november 217 euro in plaats van de normale € 435,-.

meer informatie

zoeken
zoeken