Videoreview van de Moog Model 10 modulaire synthesizer

Test door Stefan Robbers in Interface Magazine en op het Interface Youtube-kanaal

xtra 12-05-2021 11:05

Tijdloze perfectie of een eerbetoon aan het verleden? De Moog Model 10 re-issue lijkt beide te zijn. Toen er een exemplaar op ons pad kwam hebben we daarom maar snel eens geprobeerd hoe zo’n legende nu echt aanvoelt. De test is te vinden in Interface 245, juni-juli 2021. De videoreview kan je in dit artikel bekijken. Het is de eerste video van het samenwerkingsverband van Interface met de Engelstalige site Gearjunkies.com.

De Moog Model 10 is een heruitgave van de eerste compacte modulaire synthesizer van het merk uit 1971 (zie de foto hierboven).

Sinds 2018 maakt Moog ze zelf opnieuw, helemaal met de hand en alleen op bestelling. Voor € 12.999,- kan je er ook een in je studio zetten. 

Alles aan de Model 10 oogt vintage: hij is groot, zwaar en uitgevoerd in een zwarte, met Tolex (soort vinyl) beklede kast. Hoewel hij gloednieuw is oogt hij oud bij de eerste aanblik, een beetje een vreemde gewaarwording. Alsof Mercedes de S-klasse uit 1971 opnieuw in de showroom zou zetten; wat natuurlijk nooit gaat gebeuren. Moog doet het gewoon wel en houdt alles origineel, met dezelfde modules, op dezelfde plek, en een gebonden replica van de getypte handleiding van de modulaire series. Een heel boekwerk waarin het nog flink zoeken is naar de pagina’s die op de Model 10 betrekking hebben. Maar wel mooi :-)

Videoreview van de Moog Model 10
In onderstaande vidoereview laat Stefan Robbers de werking van alle modules zien en horen. Hij sluit af met een demo waarbij hij ook effecten inzet.

Stefan schrijft al vele jaren voor Interface en is reviewer voor de website Gearjunkies.com, een Engelstalige site die hij runt met Marc van den Hurk. 

 

Gearjunkies is een Engelstalige website voor Gear-enthousiastelingen, mensen die graag spelen met gear voor elektronische muziekproductie en dj’en. www.gearjunkies.com 

Gearjunkies ging in 2003 live en inmiddels is er een ​​gigantisch online informatiearchief gecreëerd. Gearjunkies ontwikkelt zijn platform voortdurend door de databases bij te werken, het laatste nieuws en primeurs te publiceren, nieuwe diensten te creëren en steeds meer interactieve diensten mogelijk te maken. Belangrijk onderdeel van de site zijn de Engelstalige videoreviews door Stefan Robbers en Mark van den Hurk.

Stefan Robbers is al vele jaren auteur voor Interface. Hij gaat nu ook Nederlandstalige reviews voor Interface maken.

Gearjunkies kent de volgende secties op de website
Music tech news, reviews, videos, interviews, synthesizers, studio, recording, dj-gear. 

In de videosectie verschenen de laatste tijd onder meer deze videoreviews:

* Mu-Tron Bi-phase II dual phase-shifter pedal

* The Korg opsix altered FM synthesizer

* The Devine RX serie active studio monitors and subwoofer

* Novation Basstation II and the MOD DUO X

Check Gearjunkies.com!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken