SAE Alumni Convention met Interface-workshop Willard/Van Emmerloot over drums in de studio

Interface presenteert a.s. vrijdag workshop tuning & recording drums in muzyQ

Muzieknieuws 22-10-2013 07:01

Het grote muziekcomplex muzyQ is a.s. donderdag en vrijdag het speelterrein voor alle studenten die ooit op SAE een opleiding volgden, de zogenaamde alumni, tevens toegankelijk voor wie er dan ook maar geïnteresseerd is in een overvol educatief programma met talloze topproducers- en engineers uit de hele wereld. Interface levert een bijdrage met een workshop over het stemmen en opnemen van drums door het team Juan van Emmerloot en Don Willard. Vrijdag 25 oktober, 12.00-14.00 uur.

Informatie uitwisselen en je creatieve horizon verbreden; dat kan op de SAE Alumni Convention IX. Tijdens dit netwerkevent voor SAE Institute-studenten en -afgestudeerden (en iedere geïnteresseerde buitenstaander) maak je kennis met professionals uit de (multi)media-industrie! Internationale vertegenwoordigers van SAE Institute en grote namen uit de industrie geven workshops en seminars over technologie, workflow en de belangrijkste ontwikkelingen in het hele veld van audio-, video- en gamesproductie. Daarnaast vinden er paneldiscussies plaats en tonen meer dan vijftig fabrikanten en distributeurs hun producten in de Equipment Area, waar je tevens van alles zelf kunt uitproberen.

 

Interface presents workshop drum tuning & recording 
Juan van Emmerloot & Don Willard

In deze door Interface gepresenteerde workshop van drummer/producer Juan van Emmerloot en producer/engineer Don Willard zal dit duo demonstreren hoe zij hun speciale drumsound tot stand brengen. Ze doen dat door de workshopdeelnemers te laten participeren in het proces. 

 

De deelnemers maken in de live room van de Red Bull Studios in muzyQ een semi-close microfoonopstelling met vier microfoons. Don Willard geeft zijn visie op de aanpak. Juan van Emmerloot laat zien hoe hij vervolgens zijn drums stemt om tot een optimaal opnameresultaat te komen. Don Willard maakt vervolgens de opname, samen met de deelnemers. Vervolgens wordt gezamenlijk de mix gemaakt. De workshop wordt afgesloten met een resumé en een Q&A.

 

Don Willard

Sinds de jaren zeventig is hij actief in de studiowereld. Don Willard was engineer bij opnames van artiesten als Beach Boys, Ron Wood, Steve Marriott en Michael Kamen. In 1975 nam hij “The BBC Studio” over, die hij omdoopte tot “The Music Farm”. Door zijn ervaring met plaatopnames heeft hij een natuurlijke manier ontwikkeld om de akoestiek van een studioruimte te beoordelen. 

 

Juan van Emmerloot

Hij heeft een enorme berg studioervaring in binnen- en buitenlandse studio’s, speelde drums voor tal van artiesten en werkte met producers als Ken Thomas, Curtis Schwartz, John Sonneveld, Marco Canepa and Masaki Liu. Juan van Emmerloot heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in microfoongebruik en het combineren van analoge en digitale technieken. Momenteel levert hij veel drumtracks vanuit zijn eigen studio voor artiesten als Stef Burns en Snowy White. 

 

SAE Alumni Convention
 

Een enorme reeks van tientallen sprekers zal 24 en 25 oktober acte de présence geven in muzyQ. Om er een paar te noemen: Mack, Tom Pearce, Dave Clarke, Andre Ettema.

Klik hier voor het volledige programma, alle sprekers en andere info.


Deze negende SAE Alumni Convention vindt plaats in diverse zalen van muziekcentrum MuzyQ in Amsterdam-Oost (nabij station Muiderpoort).

 

SAE Alumni Convention
donderdag 24 oktober en vrijdag 25 oktober, muzyQ, Amsterdam 

Klik hier voor informatie over het bijwonen van de SAE Alumni Convention

zoeken
zoeken