FACT Magazine against the clock

Producen tegen de klok

Muzieknieuws 16-04-2021 10:33

FACT Magazine is een platform voor experimentele elektronische artiesten met als motto 'Transmissions from the underground'. Ze hebben o.m. een serie video's waarbij artiesten binnen 10 minuten een track moeten maken.

FACT Magazine's YouTubekanaal en website staat vol performances van een internationaal gezelschap van – over het algemeen – vrij obscure en experimentele elektronische artiesten. Zo maak je kennis met producers van over de hele wereld waarvan je vaak nog nooit gehoord hebt, maar je kunt er ook inspiratie opdoen voor je eigen 'productieproces'.

Zo hebben ze een serie video's waarin producers binnen 10 minuten een compositie in elkaar moeten draaien met de apparatuur in hun studio. Ze vertellen eerst iets over zichzelf en hun werkmethode en daarna gaat de klok lopen en moet het gebeuren. Sowieso een leuk inkijkje in wat allerlei artiesten voor spullen gebruiken.

FACT heeft nog veel meer video's met liveshows, studiojams en meer. Zelfs als de muziek je weinig zegt is het een interessant en inspirerend inkijkje in 'hoe de ander het doet'.

Meer informatie

YouTubechannel

 

 

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken