Switched on

Bob Moog Biografie

Muzieknieuws 26-07-2022 07:39

Iedereen weet hoe enorm belangrijk Bob Moog was voor de ontwikkeling van de synthesizer. Er waren al veel boeken over Moog en zijn bedrijf maar binnenkort komt de ultieme biografie uit.

De officiële titel luidt ‘Switched On: Bob Moog and the Synthesizer Revolution’ en met maar liefst 496 pagina's belooft het de ultieme biografie te worden vol nieuwe feiten, mede dankzij het feit dat auteur Albert Glinsky via de weduwe van Bob Moog toegang kreeg tot talloze unieke documenten en diverse familieleden en medewerkers kon interviewen. En met 58- soms unieke - foto's geeft het ook een inkijkje in hoe de wereld van Moog er uit zag.

Moog's dochter, Michelle Moog-Koussa is directeur van The Moog Foundation en het Moogseum en is natuurlijk de ultieme bron voor zakelijke en privé informatie over Bob Moog. Auteur Albert Glinsky schreef eerder een biografie van Leon Theremin (uitvinder van ...) met een voorwoord van Bob Moog. Het voorwoord van 'Switched On, Bob Moog' is geschreven door Francis Ford Copolla, beroemd filmregisseur o.m. van Apocalypse Now met daarin de beroemde helikoptersound uit de Moog Modular van Don Preston.

Je kunt het hardcover boek nu alvast bestellen voor $ 39,95, het wordt je dan in de derde week van augustus toegestuurd. De officiële publicatie volgt op 2 september.

meer informatie

zoeken
zoeken