Abbey Road Institute meets Antelope

Samenwerking tussen fabrikant en opleiding

Muzieknieuws 13-10-2022 10:30

Abbey Road Institute is een van de belangrijkste opleidingsinstituten op het gebied van audioopname en productie. Zij kozen voor Antelope Audio als leverancier van hun interfaces.

Het Abbey Road Institute heeft een Nederlandse afdeling in hetzelfde complex als waar Interface kantoor houdt, maar het hoofdkwartier zit natuurlijk in Londen. Aanvankelijk natuurlijk in Abbey Road Studios, maar ze hebben sinds kort een nieuwe 'campus' in de Londense Angel Studio's. Deze begin jaren 80 opgerichte studio werd gebruikt door o.m. Siouxsie and the Banshees, The Cure, Fela Kuti and Egypt 80 en Kate Bush. Later wisten Adele, Ed Sheeran, Massive Attack, Bjork, Kylie en Trevor Horn Angel Studio's te vinden en kwam er ook veel werk voor film en tv bij. Nadat Angel Studio's in 2019 moest sluiten, besloot het Abbey Road Institute er zijn nieuwe opleidingsinstituut te vestigen omdat ze er veel meer ruimte hadden dan in Abbey Road.

In samenwerking met Antelope Audio is de hele studio nu voorzien van de laatste generatie topproducten van Antelope zoals de Galaxy 32 Synergy Core interface die zich perfect leent voor monitoring van immersive formats als Dolby Atmos. Dankzij de Dante communicatie van galaxy kan audio eenvoudig tussen de verschillende studioruimtes worden uitgewisseld. De grootste 'Angel One' studio heeft een Neve 88RS mixer en Galaxy 64 en 32 interfaces plus een 10MX Atomic Clock voor sync.

Overigens stonden in de oorspronkelijke Abbey Road Studio's al Antelope Orion 32 en Gen 3 interfaces

meer ARI informatie

Abbey Road Institute heeft ook een nederlandse vestiging in Amsterdam; meer informatie

Antelope Audio

 

 

zoeken
zoeken