Albeda College organiseert de Muzikant & Producerdag op zaterdag 18 februari

Leer, inspireer en verbreed je netwerk

Muzieknieuws 11-02-2023 16:02

Op 18 februari organiseert opleidingsinstituut Albeda in samenwerking met Muziek Centrum Albrandswaard een dag voor muzikanten en producers. Met optredens, talks, muziekworkshops, productpresentaties, presentaties over music marketing, music branding en artwork en zelfs een demopanel zal dit een interessante dag worden voor iedereen die serieus met muziek bezig is!

Want hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat je muziek op een juiste manier gepromoot wordt? En hoe kom je in contact met publishers, managers en labels? Bij de Albeda Muzikant & Producerdag krijg jij antwoord op al je muziekgerelateerde vragen. 

PROGRAMMA
Er zullen er diverse optredens plaats vinden van bands, singer-songwriters, live drum & bass, dj’s en live electronics. Laat je inspireren door andere artiesten en ontdek nieuwe geluiden voor je toekomstige producties. In de talks van onder andere Warner Music Benelux, Top Notch, Noahs Ark, Poppodium Paard e.a. zullen al je muziekindustrie gerelateerde vragen beantwoord worden. Krijg unieke inzichten in de manier hoe de constant veranderende muziekindustrie anno 2023 te werk gaat.

Klik op de foto hieronder om de pdf van het blokkenschema te downloaden.

De muziekworkshops van The Beatmakers Union zullen je groei in diverse muzikale onderwerpen bevorderen. Of je nou geïnteresseerd bent in gitaar, drums, basgitaar, vocals, rap of zelfs sounddesign en sampling, bij de muziekworkshops is er voor iedere muzikant wel iets om te leren! Ook zullen er op de muzikant & producerdag verschillende productpresentaties van Ableton Live en Pioneer DJ gegeven worden. Zo kom je er als dj achter welke nieuwe gear de moeite waard is om je geld aan uit te geven. Of als producer wat nou eigenlijk het voordeel is van werken in Ableton Live ten opzichte van andere daw's. 

MARKETING EN BRANDING
Tenslotte zullen er presentaties gegeven worden over music marketing, music branding en artwork. Want hoe zorg je er nou eigenlijk voor dat die track waar je uren lang aan hebt gewerkt aan slaat op sociale media? En waar moet een artiest aan voldoen om furore te maken in de vaak moeilijk vatbare muziekindustrie?

DOE EEN PROEFAUDITIE
Ook biedt Albeda bezoekers de unieke kans om een proefauditie te doen. Zo kom jij erachter of je momenteel kans hebt om aangenomen te worden op een vakopleiding muziek. Ideaal dus als je momenteel bezig bent met het maken van je studiekeuze. Daarnaast zal je werk beoordeeld worden door professionals uit de industrie en zul je waardevolle feedback krijgen die je mee kan nemen in het vervolg van je muzikale carrière. 

Als klap op de vuurpijl zal de Albeda Muzikant & Producerdag een demopanel presenteren met songs geschreven tijdens het hiphop writingcamp met artiesten van ARTEZ (Enschede) en AMP. 

Houd deze link in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen en updates met betrekking tot het evenement. 

Locatie: 
MCA, Muziek Centrum Albrandswaard
Ambachtsweg 17, Rhoon
10:00 - 17:00 uur
Toegang: gratis

 

zoeken
zoeken