aanmelden
Muzikantbladen breiden uit (nieuw)
Gitarist, Interface en Slagwerkkrant elke editie 100 pagina’s
Muzieknieuws 20-02-2012 16:43
Met de kreet ‘We Want More!’ kondigen muzikantbladen Slagwerkkrant, Gitarist en Interface aan dat ze gaan uitbreiden. Met ingang van de januari-edities zijn de magazines elk 100 pagina’s dik. Ook zijn de tijdschriften tegenwoordig digitaal verkrijgbaar via de AKO-app. Algemeen hoofdredacteur Mark van Schaick vertelt over deze uitbreiding.

Ze bestaan alle drie al meer dan 20 jaar, Slagwerkkrant zelfs al bijna 30 jaar. En ze zijn nog steeds dé lijfbladen van drummers, percussionisten, gitaristen, bassisten en dj’s en producers, respectievelijk Slagwerkkrant, Gitarist en Interface. Niet dat ze op hun lauweren rusten, want ‘ze willen meer’, zeggen ze. Vanaf de januari-edities verschijnen alle magazines 100 pagina’s dik, en met een mooi verstevigd randje.

Mark van Schaick is hoofdredacteur van alle drie de tijdschriften. Hij zegt: “We zaten er al een tijdje tegenaan te hikken dat we teveel onderwerpen voor te weinig pagina’s teveel op de vierkante millimeter moesten publiceren. We hebben zo’n groot aanbod van tests en interviews dat de pagina-aantallen die we hadden als een keurslijf aanvoelden. Nu we besloten hebben naar 100 pagina’s te gaan betekent dat dat we enerzijds een ruimere keuze van onderwerpen hebben en anderzijds de verhalen wat aantrekkelijker kunnen vormgeven en iets meer van onze goede fotografie kunnen gebruiken.”

Interface

Hoe gaat hij het voor de specifieke titels aanpakken? “In het komende nummer van Interface (7 januari bij de abonnees, en een paar dagen later in de winkel) hebben we een groot artikel over Kytopia, de creatieve werkplaats en studio van Kyteman in Utrecht. Normaal zouden we dat op vier pagina’s moeten wegzetten en nu kunnen we de diepte in gaan met tien pagina’s alles over Kyteman en de bands die daar spelen en opnemen, zoals Black Sun Empire, La Boutique Fantastique, en DJ DNA."
www.interface.nl

Slagwerkkrant

“In Slagwerkkrant (vanaf 17 december bij de abonnees, en een paar dagen later in de winkel) kunnen we het productnieuws veel breder uiteenzetten. Zodat we de vraag van onze lezers naar instrumentspullenporno beter kunnen bevredigen."
www.slagwerkkrant.nl

Gitarist

"En in de januari-editie van Gitarist, het 250ste nummer trouwens, kunnen we de volledige transcriptie van Hotel California afdrukken. Daar hebben we nu de ruimte voor!”
www.gitarist.nl

* Als je Interface digitaal wilt lezen via de AKO app, klik hier.

* Als je al Interface-abonnee bent, ligt de januarui-februari editie van Interface zaterdag 7 januari bij je op de mat.

* De betere muziekinstrumentwinkel heeft Interface dan ook in huis.

* De tijdschriftkiosk en boekhandels verkopen de januari-editie van Gitarist vanaf woensdag 11 januari.

* Je kunt Interface ook thuisgestuurd krijgen.

Klik hier voor het bestellen van de nieuwe editie los, een proefabonnement of een jaarabonnement met een mooi welkomstcadeau. (https://www.interface.nl/informatie/abonnement.php)

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com