aanmelden
Yuri Landman en WORM GeluidsStudio slaan handen ineen
Prototypes instrumentenbouwer beschikbaar in de studio
Muzieknieuws 01-03-2012 22:03
Prototypes van alle Yuri Landman instrumenten zullen beschikbaar zijn in de WORM GeluidsStudio in Rotterdam. Muzikanten kunnen zich uitleven met de Home Swinger, de Empire State Rocker, de Caterpillar Drum Guitar en de landman Kalimba. Daarnaast zal de experimentele instrumentenbouwer meewerken aan het residency programma.

De bijzondere instrumenten van Landman vullen een bijzondere vintage synth verzameling aan die al bij WORM te vinden was. De studio beheert sinds 2006 een collectie analoge vintage synthesizers van het CEM, waaronder de legendarische ARP2500 waarvan er 100 gemaakt zijn en nog slechts enkelen van functioneren.

Het instrumentenwerk van Landman is gericht op consonante microtonaliteit en de boventoontheorie. Landman bouwde eerder instrumenten voor onder andere Sonic Youth, dEUS, The Go-Team en andere prominente indierock. Sinds 2009 toert hij in Europa en de Verenigde Staten met een workshop-programma waarbij een instrument kon worden gebouwd waarna cursisten deel konden nemen aan een orkestrale performance.

In Interface 150 (juli/augustus 2011) kun je een verslag terugvinden van Ruud Lekx die een gitaarbouwworkshop van Landman bezocht. Tijdens deze cursus werd een White Eagle Tailed Bridge Guitar gebouwd: een gitaar met een tweede brug achter de gewone. Het tweede deel van de snaren klinkt precies twee octaven hoger dan het eerste deel en is uitgerust met een eigen pick-up en output. De signalen van de pick-ups kunnen via aparte outs uit worden gestuurd.

Bekijk hieronder een video van Ruud waarin hij de White Eagle Tailed Bridge Guitar demonstreert:

https://www.youtube.com/v/xOybDjPeG_Q?version=3&hl=nl_NL">name="allowFullScreen" value="true">

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com