aanmelden
Gebruiken voor ander artkel
Muzieknieuws 26-06-2012 15:41
'Het was een inspirerende avond'. Dat commentaar hoorden we vaak na de bomvol geprogammeerde elfde Musiclab avond in Pakhuis de Zwijger, 11 juni 2012. Lees hier een kort verslagje en een videoimpressie, gemaakt door SAE Institute.

Musiclab is een tweemaandelijkse live show & talk over muziek, technologie en creativiteit in de prachtige multimediazaal van Pakhuis de Zwijger, gepresenteerd door Leon Verdonschot. In deze editie zagen en hoorden we: Hans Eijkenaar over zijn drumapp Drumclinic HD, Eric Corton over Cortonville, Toontrack's EZkeys, Skiggy Rapz, Jameszoo, Artvark en Geluid van NL.

Artvark deed de aftrap

Gratis toegang! Georganiseerd in samenwerking met Interface.


 

Hans Eijkenaar
Drum Clinic HD app
Hij had in februari de wereldprimeur: Drum Clinic HD, een moddervet opgenomen drum-app met haarscherp beeld; wereldwijd te koop in de iTunes Store. De drummer van Anouk, Kayak en talloze andere bands is ook docent aan Codarts in Rotterdam en vanuit die lespraktijk heeft hij deze educatieve drum-app ontwikkeld met Marieke van Grimbergen. Ze komen gezamenlijk uitleg geven over the making of en natuurlijk worden de beelden groot vertoond.

Eric Corton
Cortonville
Eric Corton lanceerde in april zijn onafhankelijk muziekplatform Cortonville, ‘Shelter for the Talented’. Een nieuw online platform dat vorm en inhoud krijgt onder zijn ‘uitbundig getatoeëerde vleugels’. Cortonville biedt oude rotten, nieuwe helden, taaie knokkers én aanstormend talent een podium. Corton ziet veel talenten worstelen met hun doorbraak omdat in zijn optiek Nederland niet het makkelijkste land is om voet aan de grond te krijgen. Met Cortonville wil hij daar verandering in brengen door bands in hun ontwikkeling te stimuleren. Bands en artiesten kunnen bijvoorbeeld nu al via het Demo Dock hun muziek inzenden.
Corton ontwikkelde ook met Dr. No Effects zijn eigen, uniek vormgegeven fuzzpedaal. Demo!

Toontrack EZkeys
met Henrik Ekblom en Norman Garschke
Speciaal voor Musiclab over uit Zweden: Henrik Ekblom en Norman Garschke. De twee ontwikkelaars bij Toontrack komen uitleg geven over EZkeys, een player met grand piano-samples én een songwriter/arranger-programma dat handige tools biedt bij het componeren. Het hart van EZkeys is een nauwkeurig gesamplede Steinway Model D grand piano. Het vangen van dit geluid vond plaats in een topstudio met zowel moderne als vintage apparatuur. Ekblom en Garschke demonstreren hoe je EZkeys in de praktijk kunt gebruiken.

Jameszoo
M
uziek en natuur
Jameszoo, in het normale leven Mitchel van Dinther, is een kei op het gebied van elektronische muziek in Nederland. Met zijn jazzachtige benadering van beats en samples zoekt hij aansluiting bij internationale producers als Dimlite, Daedelus en Nosaj Thing. Via Kindred Spirits verscheen zijn ep Guanyin Psittacines als aanloop naar een nieuw album, dat een ode aan de Braziliaanse muziek wordt. De combinatie van muziek en natuur inspireert hem. Zijn muziek staat inmiddels bekend om de vele natuurelementen die erin verweven zitten, met onder meer geluidsopnamen van zijn eigen papegaai Roberto…

Skiggy Rapz
Hiphopsound in studioproducties
Skiggy Rapz (a.k.a. Marcel Tegelaar) is een Nederlandse mc en producer. In 2003 won hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie HipHop/R&B. Hij produceerde onder zijn eigen naam en samen met Surreal onder de naam Keynote Speakerz. Daarnaast heeft hij producties gedaan met onder meer Diggy Dex, Eefje de Visser en Krystl. De van origine hiphop-geörienteerde Tegelaar zal laten horen hoe zijn sound doordringt in andere producties; de frontale sound is kenmerkend, en wellicht gedurfder dan andere Nederlandse producties. Luister mee en oordeel zelf…

Het Geluid van Nederland
Arnoud Traa van de Auditieve Dienst vroeg de vorige keer Musiclab-bezoekers mee te gaan werken aan zijn project ‘Het geluid van Nederland’. Hij verzamelt alle specifiek Nederlandse klanken, om daarmee een archief op te bouwen van de klank van Nederland tussen 1950 en 2050. Deze editie van Musiclab hoor je meer over het verloop van dit project.

Schrijf je in: www.dezwijger.nl/musiclab
Meer info: www.interface.nl
Musiclab, Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam
Maandag 11 juni, 20.00-22.15 uur
Toegang gratis!

Pakhuis de Zwijger organiseert Musiclab i.s.m. Steim, MCN, HKU en Interface.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com