aanmelden
Videoimpressie bomvolle Musiclab-avond
State of the art van de muziekscene anno nu verzameld
Muzieknieuws 26-06-2012 11:06
'Het was een inspirerende avond'. Dat commentaar hoorden we vaak na de bomvol geprogammeerde elfde Musiclab avond in Pakhuis de Zwijger, 11 juni 2012. Lees hier een kort verslagje en een videoimpressie, gemaakt door SAE Institute.

Musiclab is een tweemaandelijkse live show & talk over muziek, technologie en creativiteit in de prachtige multimediazaal van Pakhuis de Zwijger, gepresenteerd door Leon Verdonschot en mede-georgansieerd door Interface.

In deze editie zagen en hoorden we: Hans Eijkenaar over zijn drumapp Drumclinic HD, Eric Corton over Cortonville, Toontrack's EZkeys, Skiggy Rapz, Jameszoo, Artvark en Geluid van NL.

 

Artvark deed de aftrap met een puntig verhaal over zijn projecten en vooral zijn plannen met een digitaal draaiorgel.

Speciaal over uit Zweden was Toontrack's EZkeys ontwikkelaar Henrik Ekblom die samen met Norman Garschke hun nieuwe software kwam tonen aan het publiek.

Skiggy Rapz maakte indruk met zijn producties voor uiteeenlopende artiesten en Eric Corton vertelde uitgebreid over zijn nieuwe initiatief Cortonville. Het speciaal voor hem ontwikkelde gimmick Dr.No-pedaal had hij bij de soundcheck door een verkeerde voeding aan te sluiten opgeblazen, dus die demo hebben we moeten missen helaas.

 

James Zoo kreeg de prijs voor de grappigste presentatie. Zo doorleefd als zijn producties klinken zo minimaal waren zijn productiemiddelen. Net de week er voor had hij voor het eerst een desktop én een goede microfoon gekocht...

 

Hans Eijkenaar vertelde honderduit over zijn educatieve drumapp, die inmiddels goed verkocht is, maar nog niet break even draait. Bij 2300 verkochte exemplaren is dat het geval. Moet kunnen!

 

Het Geluid van Nederland lanceerde tijdens Musiclab haar site, waarop je typisch Nederlandse geluiden kan uploaden én downloaden. Je kan ze gebruiken met een Creative Commons licentie. Binnenkort meer daarover in Interface.

Bekijk hier een videoimpressie van Musiclab #11,gemaakt door SAE Institute

 

De volgende Musiclab, editie 12, is op 10 september!


Schrijf je in: www.dezwijger.nl/musiclab
Meer info: www.interface.nl
Musiclab, Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam
Maandag 11 juni, 20.00-22.15 uur
Toegang gratis!

Pakhuis de Zwijger organiseert Musiclab i.s.m. Steim, MCN, HKU en Interface.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com