aanmelden
Musiclab met o.a. InnerAct, Tim Nieuwenhuis, Tin Men
maandagavond 12 november, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Muzieknieuws 07-10-2012 09:11
De eerstvolgende editie van Musiclab vindt plaats op maandag 12 november. Wederom met een uitgebreid, veelzijdig programma, met Tin Men & The Telephone, InnerAct, Tim Nieuwenhuis, en MAASK. Presentatie van deze show & talk: Farid Benmbarek. Gratis toegang!

Musiclab is een tweemaandelijkse live show & talk over muziek, technologie en creativiteit. Laat je inspireren door professionals, discussieer mee en ontdek, hoor en probeer de laatste state of the art technologie. Hieronder vind je wat we deze editie in petto hebben.

Canto Ostinato en InnerAct
InnerAct is een audiovisuele performance met het revolutionaire muziekstuk Canto Ostinato als muzikaal vertrekpunt. Gwyneth Wentink (harp), Wouter Snoei (elektronica) en Arnout Hulskamp (visuals) voeren deze bewerking uit op diverse locaties in Nederland; in musea, op vooruitstrevende audiovisuele festivals en in klassieke concertzalen. Het is een moderne ode aan Nederlands bekendste componist op het gebied van minimal music, Simeon ten Holt.
Deze cross-over productie is een audiovisuele beleving waarbij de drie kunstenaars op het podium met hun instrument en zelf ontwikkelde software op elkaar reageren en bepalen wie, volgens de codes van Canto, de lead neemt. Interactie en improvisatie staan centraal; dat is de vrijheid die de componist de musici heeft meegegeven. Mede door het repetitieve karakter en de meditatieve uitwerking linkt InnerAct met hedendaagse dancemuziek.

Live-review door Tim Nieuwenhuis
Tim Niewenhuis van Midi Amsterdam verzorgt wederom een live-review van een gloednieuw elektronisch instrument. Vanuit zijn functie heeft hij een prima zicht op wat er de komende periode veel zal worden gebruikt in de studio en op het podium!


Tin Men & The Telephone
Dit Amsterdamse trio combineert stijlen zoals balkan, hiphop, klassieke muziek en hedendaagse jazz op een bijzondere manier. Daarnaast gebruikt de groep visualisaties om de muziek op het podium meer zeggingskracht te geven. Het dagelijkse leven dient hiervoor als grootste inspiratiebron. 


Beatboxer MAASK
MAASK is beatboxer en een stemkunstenaar die via midi controllers, Ableton Live en een programmeertaal, zijn eigen 8-sporen loopstation heeft gecreëerd. Hiermee maakt hij zijn eigen nummers en parodieert hij verschillende genres.

Deze editie wordt gepresenteerd door Farid Benmbarek (Top Notch)

Schrijf je in: www.dezwijger.nl/musiclab

Musiclab, Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179, Amsterdam
Maandag 10 september, 20.00-22.00 uur
Toegang gratis!

Pakhuis de Zwijger organiseert Musiclab i.s.m. Steim, MCN, HKU en Interface.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com