aanmelden
Drums opnemen met Joost Kroon in Sandlane Sessions
Studioportret Sandlane Recording Facilities in Interface 164
Muzieknieuws 28-11-2012 16:11
In samenwerking met Slagwerkkrant en drumvellenfabrikant Remo organiseert Sandlane Recording Facilities de zogenaamde Sandlane Sessions. Bij deze workshops over het opnemen van livedrums is steeds een andere topdrummer te gast. Alex Buurman volgde namens Interface op 10 september de Sandlane Session met drummer Joost Kroon (Kane, New Cool Collective) en sprak met Sandlane-eigenaar Maarten de Peijper. Lees het interview in Interface 164, december 2012. Bekijk in onderstaand artikel vier video's: je ziet en hoort vier nummers in twee versies: een totaalmix van de nummers, en een drummix waarin de muziek ver op de achtergrond te horen is.

Tijdens deze editie van de Sandlane Sessions stelde Joost Kroon, drummer bekend van onder meer Kane, New Cool Collective en Sven Hammond Soul, twee drumkits op. De ene (een Gretsch kit) werd opgenomen in Pro Tools door middel van close miking, en de andere (een Tama set) door een opstelling die is afgeleid van de Glyn Johns-methode. Bij de eerstgenoemde set-up werden tien microfoons neergezet en bij de tweede slechts drie. Tegelijkertijd werden er nog vier room-mics gebruikt: twee AKG C414’s aan het plafond en twee Crown PZM-30D grensvlakmicrofoons tegen de muur.

Lees veel meer hierover in Interface december 2012.  

Bekijk hieronder video-opnamen van de Sandlane Session met Joost Kroon. Je ziet en hoort vier nummers in twee versies: een totaalmix van de nummers, en een drummix waarin de muziek ver op de achtergrond te horen is.
 

• Spinning Out - met Sven Hammond Soul

• Last Time - met Sven Hammond Soul

• Conclusion - reclamemuziek i.s.m. JB Meijers

• Push Push - met Sven Hammond Soul


video player

Bekijk ook de andere Sandlane Sessions op de site van onze collega's van Slagwerkkrant/Slagwerkwereld.com.

Bekijk hier het videoverslag van de Sandlane Sessions met Hans Eijkenaar.
 

Bekijk hier het videoverslag van de Sandlane Sessions met Oscar Kraal.

Bekijk hier het videoverslag van Sandlane Sessions met Bram Hakkens.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com