aanmelden
Win tickets voor Dancefair 2013
16 & 17 februari Jaarbeurs Utrecht
Muzieknieuws 23-12-2012 11:12
Dancefair is hét educatieve evenement voor iedereen die iets met elektronische muziek te maken heeft. In februari gaat dit voor de tweede keer plaatsvinden, na een heel succesvolle eerste editie afgelopen jaar. Interface geeft 5x2 tickets weg in de maand december.

Interface Magazine is mediapartner van Dancefair. In de januari-februari-editie publiceert Interface een uitgebreid artikel over Dancefair.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Interface en we houden je goed op de hoogte van wat je aan activiteiten kan verwachten op Dancefair 2013.

Dancefair tickets winnen? 
Interface geeft 5x2 tickets weg. Wie vóór 31 december een mail stuurt aan info@interface.nl o.v.v. Dancefair for free, maakt kans op gratis entree voor twee. 

Dancefair 2013 
16 & 17 februari, Jaarbeurs, Utrecht

 

Vorig jaar bracht Dancefair bij haar eerste editie uit het niets 4.500 dj’s en producers op de been, die veel informatie en inspiratie vonden bij de meer dan vijftig aantredende topartiesten. Kom op op 16 en 17 februari naar de tweede editie en ervaar de zindering zelf. Met top-dj/producers als Lucien Foort, Benny Rodrigues, Roog en Vato Gonzalez.

Dancefair is hét educatieve evenement voor iedereen die iets met elektronische muziek te maken heeft. De opzet van Dancefair 2013 is gelijk aan die van 2012: een beurs met de nieuwste dj-gear die je zelf kunt uitproberen, seminars door cracks uit de praktijk en de Demo Feedback Lounge, waar je jouw tracks kunt laten beoordelen door labelmanagers en A&R’s. De 2013-editie zal echter nog uitgebreider zijn. Meer labels die je tracks willen beluisteren en reviewen, nog meer artiesten en producers en seminars, een grotere beursvloer, live HD broadcasting, seminars voor festivalorganisatoren, promotors en clubeigenaren en nog veel meer.

Programma 
Het programma wordt pas binnenkort bekend gemaakt. Vast een tipje van de sluier opgelicht: deze dj-producers kun je verwachten: Lucien Foort, Vato Gonzalez, Quintino, Dyro, Dannic, Oliver Twizt, Benny Rodrigues, Simon Dunmore, Gabriel Ananda, Yellow Claw, La Fuente, Leon Bolier, Jack Of Sounds, MixMash Records, Gem Records, Defected, Deepack, Roog, Billy The Kid, Baggi Begovic, Joop Junior, Stefan Vilijn, Artento Divini & Melvin Warning, Roog & Greg van Bueren, Hardsoul, Be Yourself Music, Miss Bunty, Camiel Daamen, Joran van Pol, Leo Melcherts, Lady Bee.

Succes
De eerste editie van Dancefair trok ruim 4.500 dj’s, producers en event-organisatoren. Norman Soares, oprichter van Dancefair: ‘We hadden succes verwacht, maar dit overtrof onze verwachtingen. We kijken enorm uit naar Dancefair 2013, waar we een opkomst van minimaal zesduizend bezoekers verwachten. We blijven trouw aan ons educatief concept. Centraal staan hierin de vele seminars, gegeven door topartiesten, audio-engineers en professionals uit de muziekindustrie. Ook zal onze hit van 2012, de Demo Feedback Lounge, een nog groter aantal platenlabels verwelkomen om te scouten naar nieuw talent, en natuurlijk zal de uitgebreide beursvloer met meer dj/producer-apparatuur en leveranciers nóg groter worden.’

De areas

Dancefair is opgedeeld in tien ‘areas’, waaronder de Demo Feedback Lounge, The Workflow, Get Involved, DJ’s Playground, Native Instruments Area, Ableton Room, In the Studio with…, Mixing & Mastering, en Wisseloord Studio presents…

The Demo Feedback Lounge

Meer dan honderd labels uit verschillende genres zullen jouw tracks beluisteren, je verder op weg helpen met goede adviezen. Je kunt hier gewoon naar binnen wandelen op beide dagen.

The Workflow
In The Workflow geven bekende house-, techno- en hard style-dj’s en -producers een kijkje in hun daw/sequencer. Eén bekende track van de artiest wordt in 45 minuten opnieuw opgebouwd of er wordt een liveset uitgelegd. Welke software gebruiken ze? Wat voor effecten? Hoe bouwt de track op naar een break? Hoe kwamen ze op de melodieën, de beat, de groove? Dit zijn onderdelen die de dj-producers zullen behandelen.

Get Involved

In Get Involved geven bekende artiesten en industrieprofessionals Q&A’s met als onderwerp The Road To Success. Ze geven op een relaxte, laagdrempelige manier uitleg over hoe zij zijn gekomen waar ze zijn gekomen. Was het geluk of keihard werken? Hoe belangrijk is marketing en wat zijn tips om dat zonder (veel) geld op jezelf te kunnen toepassen? Is een boekingskantoor altijd nodig? En hoe kan ik zonder kantoor toch gigs krijgen? Hoe belangrijk is produceren en hoe krijg ik mijn tracks onder de aandacht?

DJ’s Playground

In DJ’s Playground zullen allerlei onderwerpen behandeld worden door gerenommeerde dj’s en producers. Hoe creëren zij hun beste dj-sets, wat kunnen zij vertellen over de nieuwste ontwikkelingen op dj-gebied, zoals Traktor?

Native Instruments Area

In de Native Instruments Area kom je alles te weten over Traktor, Komplete en alle bijbehorende softsynths en effecten. Native is aanwezig met eigen ontwikkelaars en specialisten.

In the Studio with…

Dubspot is een producer/dj-school uit New York. Op Dancefair geven zij masterclasses over mixen van producties, het (digitaal) masteren het toepassen van effecten, et cetera. Dit gebeurt in verschillende daw’s (sequencers), maar is ook altijd toepasbaar op je eigen studioset-up.

Ableton Room

Ableton biedt in deze eigen area een breed scala aan tutorials door Ableton certified trainers, en uiteraard worden hier Ableton Live 9 en Ableton Push gepresenteerd en gedemonstreerd.

Mixing & Mastering

Alles wat je wilt weten over het mixen en masteren van je tracks, komt hier aan bod. Mixen in the box, masteren, sound design en nog veel meer.

Wisseloord Studio presents

Producer Ronald Prent, van de fameuze Wisseloord Studio, vond zijn ervaring op Dancefair 2012 dermate indrukwekkend dat hij dit keer een aparte seminarruimte inricht als een kleine, mobiele Wisseloord. Onder het motto ‘secrets of profesional mixing revealed’ geeft hij samen met diverse partners uit de audio-industrie (die allen nauw betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van de volledig gerenoveerde Wisseloord studio’s) antwoord op al je vragen. Er zal hier dus van alles te beleven, ervaren en vooral te leren zijn. Loop je rond met vragen of ideeën die je altijd al eens aan een wereldberoemde mix-engineer wilde voorleggen? Het is een inloopspreekuur, dus grijp je kans.

De producerdokter

Producer, dj, muzikant, geluidstechnicus, leraar en gearjournalist Marc van den Hurk is de ‘producerdokter’ op Dancefair. Twee dagen lang kun je terecht op het spreekuur in zijn studiopraktijk. Hij behandelt al je vragen over het vak producer, apparatuur, studio, software, eindmix, effecten, synthese, muziekrechten, contracten, kortom alles. Van den Hurk neemt een complete studio mee, dus alles wordt op een praktijkgerichte manier uitgelegd en gedemonstreerd.


Dancefair 2013 - 16 & 17 februari
Jaarbeurs Utrecht
za/zo 10-19.00 uur
2000m2 met dj- en producergear
156 seminars & workshops
Bekende artiesten, producers en dance-ondernemers delen hun kennis
Dagkaart € 30,-
Weekender € 50,-
www.dancefair.nlBekijk hieronder een overzicht van Dancefair 2012:www.dancefair.nl

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com