aanmelden
Gareth Jones in seminar The Producers op 18 maart
In Zwaag, Legacy Studio, maandag 18 maart
Muzieknieuws 11-03-2013 06:03
Het Music Producers Guild (UK) en de Legacy Studio in Zwaagdijk (bij Hoorn) zijn een serie seminars voor studioprofessionals begonnen. De eerste met Tony Platt in december was een groot succes. De tweede vindt plaats op maandag 18 maart. Producer/engineer/componist Gareth Jones komt daarvoor naar Nederland.

Gareth Jones is producer, engineer en geluidenmaker. Hij was een pionier in het gebruik van digitale apparatuur en sampling, wat hij combineerde met klassieke analoge opnametechnieken en synthesizers. Begonnen in de kraamkamer van de punk, de Pathway Studio in London, ontwikkelde hij een geheel eigen stijl van produceren. Begin jaren tachtig verhuisde Jones naar Berlijn, waar hij drie albums van Depeche Mode produceerde. Daarnaast werkte hij aan soundtracks voor films van Wim Wenders en met bands als Nick Cave And The Bad Seeds, Einstürzende Neubauten, Wire en Nena. Begin jaren negentig keerde Gareth Jones terug naar London. Meer recent werkte hij met de Noorse band Young Dreams, de Deense Efterklang, het Amerikaanse Interpol en Grizzly Bear en in Engeland met onder anderen Emmy The Great. Gareth Jones maakte ook remixes voor S.C.U.M., Erasure, Orbital, Goldfrapp en Plastikman.

Bekijk hier de persoonlijke uitnodiging van Gareth Jones

Gareth Jones seminar from Joram on Vimeo.

'The Producers', is een co-productie van Red Bull (UK) en VBS.tv. Deze 6-delige documentaireserie portretteert een eigen selectie van de meest innovatieve producers van dit moment; deze aflevering featuring Gareth Jones.


Het seminar bestaat uit twee delen. Er is een ochtendsessie waarin Gareth Jones vertelt over zijn ervaringen, technieken en inzichten, en laat horen hoe hij te werk gaat. In een middag/avond-sessie zal hij in detail en persoonlijk aan een selecte groep deelnemers laten zien wat zijn werkwijze is. Hierbij kunnen de deelnemers hem ook eigen materiaal voorleggen. De dag wordt afgesloten met een informele discussion over dinner.

Er zijn 35 plaatsen voor de ochtendsessie (€ 20,-) en 10 plaatsen voor mensen die het hele seminar, inclusief de middag/avondsessie willen volgen (€ 140,-). Neem voor informatie over de seminars contact op met Joram Pinxteren (06 2643 2766 of joram@legacystudio.nl).

www.legacystudio.nl

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com