aanmelden
Video Workshop Produceren met Reyn Ouwehand
Videoreportage vanaf de Muzikantendag in Groningen, 25 mei 2013
Muzieknieuws 26-05-2013 13:03
Interface presenteerde tijdens de Muzikantendag On Tour, 25 mei 2013, in Simplon Groningen, de Workshop Produceren met Reyn Ouwehand. Pim van de Werken, ook producer, interviewde de topproducer, onder meer verantwoordelijk voor de producties van Mister And Mississippi, Queaux Queaux Jones, Kane en vele anderen. Hij ontvouwde in drie kwartier een duidelijke visie op zijn vak. De videoregsitratie daarvan vind je in dit artikel.
Op 8 juni vindt de Muzikantendag plaats in LantarenVenster, waar ook Reyn Ouwehand weer aanwezig zal zijn voor de interviewworkshop. Kom erheen en je kan al jouw vragen op hem afvuren!

Wat is de taak van een producer anno 2013? Hoe ga je te werk? Reyn Ouwehand sprak er uitgebreid over in Groningen. 


“Kane. Als je die noemt krijg je meteen een storm van kritiek over je heen. Dus misschien moeten we het maar over iets anders hebben?”. Zo beantwoordde Ouwehand de introductie van moderator Pim van de Werken, zelf ook producer, die natuurlijk het rijtje albums noemde waar Ouwehand de productie van deed. Een van zijn nieuwste succesvolle producties is het eerste album van Mister And Mississippi, waar Ouwehand ook via zijn sublabel bij V2 als ‘platenbaas’ betrokken is: “Ja, dat is wel een heel mooie formule; op dat sublabel doen we ieder 1/3 van de investering: de band brengt de muziek in, ik de productie en de studio, en V2 de distributie en promotie. Het is een one in a million verhaal. Zijn zijn alle vier studenten op de Herman Brood Academie en domweg in de les bij elkaar gezet. En dat bleek een gouden combinatie. Hoe dié twee stemmen bij elkaar passen. En hoe de twee gitaristen die bijna hetzelfde doen met elkaar klikken. Geweldig. De opnames liepen ook helemaal soepel.

Kijk wat Reyn Ouwehand over die productie met Mister And Mississippi te vertellen heeft. 

 

Reyn Ouwehand beantwoord een vraag uit het publiek hoe je gitaargeluid goed opgenomen krijgt.

 

Over microfoonopstelling bij drums

 

Werken met samples. Over knippen, snijden en triggeren

 

Kan je 'een Reyn Ouwehand'-productie hereknnen? Wat is zijn signatuur? 

 

Natuurlijk gaat een groot deel van de workshop over zijn manier van werken in de studio:  ‘Ik ben alles behalve puristisch. Ik werk zoveel mogelijk “in de doos”, nou ja, “in the box” moet ik zeggen he?  Al die mensen die altijd alleen maar met tape wilden werken zijn allemaal om. Ik werk ook niet meer met een mixer dus. Gewoon alles total recall. Ik mix gedurende het proces. Als de muzikanten even gaan roken maak ik een mix en dan komen ze terug en vragen ze “zijn wij dat?” En dan horen ze zelf dat dat tamboerijntje echt niet meer nodig is, omdat het gelijk al vet klinkt. En dat kan alleen als je in de doos mixt.’

Interview met Reyn Ouwehand

Lees hier het interview dat we eerder in Interface publiceerden.  

Muzikantendag On Tour 8 juni in LantarenVenster Rotterdam
De Muzikantendag On Tour doet zaterdag 8 juni, net na verschijnen van deze Interface, LantarenVenster in Rotterdam aan. Ook daar kun je de Workshop Produceren, gepresenteerd door Interface, bijwonen. Je hebt alle gelegenheid je eigen vragen te stellen aan Reyn Ouwehand. 
www.muzikantendag.nl

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com