aanmelden
Digital Music Doctor vergelijkt zeven daws
Muzieknieuws 04-07-2013 12:18
Digital Music Doctor, bekend van trainingsvideo's over muziek en audio, publiceerde onlangs op haar website een grondige vergelijking van de zeven bekendste daws.

Digital Music Doctor presenteert regelmatig - dit is alweer de 25ste versie van hun vergelijkend warenonderzoek - en vergelijking tussen daws.


De onderzochte daws zijn Cubase 7, Sonar Producer X2, Live 9 standard, Logic Pro 9, Pro Tools 10, Digital Perfomer 8 en FL Studio 11 Producer Edition.

De programma's zijn op diverse onderdelen vergeleken, waarna er een waardering is uitgesproken over de functionaliteit die wordt vergeleken met de prijs.

Cubase 7 komt als prijs/kwaliteitswinnaar uit de bus, direct gevolgd door Sonar X2. Pro Tools 10 levert volgens Digital Music Doctor de minste meegeleverde functionaliteit in vergelijking tot zijn hoge prijs (de duurste daw uit de vergelijking) met daarna Live 9 op de één na laatste plaats. FL studio heeft absoluut gezien de minste functionaliteit maar scoort op prijs/kwaliteit weer erg goed, omdat dit de goedkoopste daw is uit de test.

Digital Music Doctor vindt het dus moeilijk om 'de beste' of 'de slechtste' aan te wijzen, want dat is afhankelijk van de functionaliteit die je nodig hebt en het budget dat je wilt besteden. Voor de genuanceerde details kun je dus het best de vergelijkende test zelf bestuderen op: www.digitalmusicdoctor.com/shootout

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com