aanmelden
Armin van Buuren enthousiast over zijn Philips M1X-DJ
Stefan Robbers bezoekt de IFA-beurs in Berlijn
Muzieknieuws 11-09-2013 21:21
IFA-beurs Berlijn. Philips kondigt aan dat ze daar iets groots gaan presenteren voor dj’s en biedt aan ons in te vliegen voor de presentatie. Ter plekke wordt Armin van Buuren uit de hoge hoed getoverd – ook ingevlogen, maar dan vanuit Ibiza. Hij was diverse keren naar Kuala Lumpur gegaan om zijn wensen voor een dj-tool door Philips te laten uitwerken.

Van Buuren wilde een betaalbaar apparaat ontwikkelen waarmee beginnende dj’s kunnen experimenteren met live dj’en: ‘Wat we hier zien, is een portable dj-controller die je gebruikt met je iPhone of iPad, en een speakerset met echt hoog volume. Ik had het idee in m’n hoofd dat je er ook mee moet kunnen party’en op het strand. Dus je moest het systeem ook kunnen daisy chainen; dan heb je zo een hele PA!’

door Stefan Robbers


Na de presentatie konden we het podium op om het M1X-DJ Sound System eens van dichtbij te inspecteren. De dj-controller bevat twee jogwielen, gainfaders per kanaal en een crossfader, een 3-bands eq per kanaal, start- en cueknoppen, pitchfaders, sync-knoppen en aansluitingen voor een hoofdtelefoon en externe audio. Tevens zit er een lightning connector op voor de iPad, die dan meteen oplaadt. Belangrijke feature is dat hij samenwerkt met Algoriddim Djay 2. Deze iPad dj-applicatie is de meest gedownloade dj-app uit de App Store, en is helemaal afgestemd om te worden bediend met de controller van de M1X-J. De software bevat een analysetool voor bpm, de mogelijkheid om cuepoints te zetten, beatsychroon twee tracks te matchen en een hele reeks effecten. Het speakersysteem kan ook als gewone boombox gebruikt worden en hoge kwaliteit bluetooth audio afspelen. Op batterijen werkt het apparaat zo’n 5 uur.

Armin van Buuren: ‘Veel beginnende dj’s lopen tegen het probleem aan dat ze allemaal verschillende spullen nodig hebben. Met de M1X-DJ heb je een apparaat waar alles in zit, dat lekker hard klinkt, en waarop iedereen kennis kan maken met de techniek en de terminologieën die horen bij het moderne dj’en.’ De Philips M1X-DJ gaat € 399,- kosten (inclusief btw).Bekijk hier de complete persconferentie van Philips op de IFA, met vanaf 30.45 de presentatie van Armin van Buuren.  

En bekijk hieronder een korte demo en commentaar van Van Buuren.

www.philips.com

www.algoriddim.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com