aanmelden
Ray Dolby is overleden
Uitvinder van het Dolby Sound System en Dolby Surround
Muzieknieuws 17-09-2013 17:28
Ray Dolby, de uitvinder van het Dolby-ruisonderdrukingsysteem, is donderdag 12 september op de 80-jarige leeftijd overleden.

Ray Milton Dolby groeide op in Californië. Hij ging op zijn zestiende bij Ampex werken terwijl hij nog studeerde. Na enkele jaren te hebben gewerkt als adviseur in India kwam hij terug naar Engeland in 1965 waar hij Dolby Laboratories oprichtte. In 1976 verhuisde hij naar San Francisco om zijn bedrijf uit te breiden met kantoren en onderzoekslaboratoria.

Het idee waarmee hij beroemd werd, het Dolby Sound System is eigenlijk vrij simpel; tijdens een opname worden de hoge frequenties versterkt vóór het vastleggen op tape, waarna bij het afspelen deze frequentie weer naar het originele niveau worden teruggebracht; daarbij wordt meteen de ruis van de analoge tape verzwakt en wordt een betere  signaal/ruis verhouding gerealiseerd.

Behalve verschillende types ruisonderdrukkingsystemen werd Dolby later beroemd met zijn multi-kanaals coderingssystemen die erg succesvol waren in de filmwereld. Dolby Surround codeert vijf audiokanalen van (links, recht, center, sub en surround) naar twee sporen.

Ray Dolby heeft talloze prijzen gekregen gewonen voor zijn werk en zijn uitvindingen.

 

www.dolby.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com