Kom naar het Kyteman Backstage Event op 28 mei

Engineer Sjoerd Terpsra geeft kijkje in de keuken bij live-opnames

Muzieknieuws 19-05-2014 16:36

Amptec en DPA microphones willen de lezers van Interface en bezoekers van Interface.nl graag uitnodigen voor het Backstage Event bij het Kyteman-project The Jam Sessions in Tivoli, Utrecht, woensdagmiddag 28 mei 2014. Stuur organisator Amptec een mail en je kan erbij zijn.

In Interface 179, juni 2014, kan je het verhaal lezen over de live-opnames van het nieuwe Kyteman-project. Engineer Sjoerd Terpstra legt uit hoe hij daarbij veertig vintage WSW preamps inzet: 'Die preamps klinken als een dijk'.  

Je kunt nu ook zelf uit de mond van Terpstra horen hoe hij een en ander aanpakt, en speciaal het gebruik van verschillende microfoons bij 'The Jam Sessions'

In dit nieuwe project van Colin Benders is geen enkel concert hetzelfde. 'The Jam' is al jaren een vast onderdeel van een Kyteman Orchestra concert. Na zes jaar samenspelen durven ze op deze manier een volledig geïmproviseerde show (of jam) op het podium te geven. De basis voor deze concerten bestaat uit niet meer dan 15 handgebaren, de persoonlijke inbreng van de muzikanten en heel veel muzikale bagage en inspiratie. Op deze manier is elk concert uniek en om die reden wordt elk concert vastgelegd met beeld en geluid. Daar wordt na afloop van de concertreeks een live-album van gemaakt.

De kwaliteit moet daarom niet alleen voor live heel hoog zijn, ook voor de albumtracks wordt de hoogste kwaliteit gevraagd.

Voor deze dubbele productie heeft het technische team van Kyteman een microfoonlijst met 64 inputs waarvan meer dan de helft uit DPA mics bestaat'. 

Kom langs in Tivoli op 28 mei om zelf te zien hoe het allemaal in elkaar past. De sessie is van 14.00 tot 16.00. Schrijf je in via sales@amptec.nl, onder vermelding van Kyteman backstage event.
 

Amptec https://www.amptec.nl


https://www.dpamicrophones.com


https://kyteman.com 

zoeken
zoeken