Venlo krijgt nieuw festival voor elektronische muziek

Muzieknieuws 17-06-2014 17:08

Gelijktijdig met het Stereo Sunday dancefestival vindt dit jaar voor de eerste keer het Electronic Music Mini Festival Mono Sunday plaats. Op het programma van Mono Sunday staat een gevarieerde mix met een lezing, optredens en een documentaire. Het nieuwe mini festival vindt plaats op 6 juli 2014 in Museum van Bommel van Dam.

Mono Sunday is een initiatief van de Eric Lamers Foundation. Programmaonderdelen zijn onder meer twee elektronische improvisatiesets van het Kreutzfeld Jacob Collectief. In wisselende samenstelling worden de improvisaties, met instrumenten zoals Kaossilators, begeleid door visuals van Maarten Grob, bekend van het VJ-collectief Team Stiilh. In de inspirerende tentoonstellingsruimte van het museum vormen de diverse stromingen uit de moderne- en hedendaagse kunstgeschiedenis de leidraad voor het spontane gesamtkunstwerk van geluid en beeld.

 

Kamer 306
Mono Sunday staat in het teken van het ontstaan van elektronische muziek in het midden van de vorige eeuw. Een lezing over de opkomst van de vroege elektronische muziek opent het evenement. Bij deze korte introductie komen pioniers als Edgar Varese, Karl Heinz Stockhausen en Raymond Scott aan bod. Na een eerste live improvisatieoptreden volgt de vertoning van de documentaire Kamer 306 over Nederlandse elektrophonische muziek tussen de jaren 1956 en 1960 en het Philips Natuurkundig Laboratorium (Natlab)..

 

Het Eletronic Music Mini Festival Mono Sunday vindt plaats op 6 juli in Museum van Bommel van Dam aan de Deken van Oppensingel6 inVenlo en vangt aan om 13:00 uur. Voor de entree gelden de gebruikelijke tarieven van het museum. Museumkaarthouders hebben dus gratis toegang.

 

Kijk voor de laatste informatie over het festival op www.facebook.com/MonoSundayVenlo

zoeken
zoeken