aanmelden
Eurosonic Noorderslag Interface-tips
Groningen, 14 tot en met 17 januari
Muzieknieuws 01-01-2015 07:01
Als ieder jaar is het Noorderslag festival in Groningen in de voorverkoop uitverkocht. Elk jaar worden in januari de spraakmakendste Nederlandse poprock- en electronic acts van het moment gepresenteerd in een tiental zalen van De Oosterpoort. De drie dagen eraan voorafgaand zijn alle podia van de Groningse binnenstad bezet door toekomstbiedende bands uit heel Europa, op Eurosonic. Daar zijn op moment van schrijven nog een paar kaarten voor beschikbaar. Overdag op diezelfde dagen van 14 tot en met 17 januari is er de Eurosonic Noorderlag Conference, waar de Europese muziekindustrie bij elkaar komt om het komend concert- en festivaljaar een vliegende start te geven.

Uiteraard staat de redactie van Interface weer te trappelen om medio januari af te reizen naar Groningen, waar elk jaar Eurosonic Noorderslag wordt georganiseerd, een festival+conferentie voor iedereen die werkzaam is in de muziek(industrie). Al 28 jaar is Eurosonic Noorderslag het belangrijkste platform voor Europese muziek en het is voor veel acts een belangrijke stap geweest bij hun internationale doorbraak. Meer dan 300 artiesten, een conferentieprogramma met 150 panels, keynote-sprekers, interviews, workshops, pitches, feestjes, prijsuitreikingen en vergaderingen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek, media en interactive.

 

Eurosonic
Van 14 t/m 16 januari wordt tijdens Eurosonic Groningen overspoeld door bands uit heel Europa, waaronder natuurlijk een boel uit Nederland, zoals DeWolff, Blaudzun, Kensington, Bombay Show Pig, Beans & Fatback en The Kik, en België, waarvan we Stuff. en Condor Gruppe tippen!


Noorderslag
Op zaterdag 17 januari krijg je een keur aan Nederlands talent voorgeschoteld op Noorderslag, met een opvallend groot aantal electronic acts. Interface-tips: Binkbeats, Bade, BEA, Falco Benz, Kypski, Ganz, Sevdaliza, Kuenta i Tambu en Cairo Liberation Front. 


Tips
Heb je al een ticket voor Eurosonic en/of Noorderslag, ga dan vooral eens bij onderstaande bands kijken die we tippen wegens het hoge Interface-gehalte. Wij gaan zelf vanzelfsprekend ook kijken, en zullen na het festival ongetwijfeld met een setje tips met terugwerkende kracht bij jullie terug komen!  


Klik hier voor de timetable Eurosonic Noorderslag


Noorderslag Benelux acts - Interface tips


Binkbeats

Slagwerker Frank Wienk is vast bandlid bij Kyteman, huist net als zijn muziekbaas met zijn studio in het oude Tivoli in Utrecht, en heeft daar inmiddels een enorm solorepertoire opgebouwd waarin hij bekende tracks van producers als J. Dilla geheel alleen, met behulp van liveloops vertolkt. Fascinerend!

Falco Benz

Analoge synthhouse voor cocktailparty’s, zo benoemt Eelco Topper a.k.a Falco Benz zijn soloproject: pakkende beats en melodieën, met de zomerhit Hat Tricks als lichtend voorbeeld. Naast wat hij solo doet, is Topper toetsenist bij Benny Sings, Giovanca, Knobsticker en Kyteman’s Hiphop Orkest. 


 


Eelco Topper aka Falco Benz over zijn analoge synthes en drumcomputers: 
 


Bea 

Een bio wordt bewust niet verspreid. De mysterieuze muziek van Bea is geproduceerd door Tim van Berkenstijn a.k.a. Benny Sings: dromerige electropop. Benieuwd hoe dat live uitpakt! Kypski 

Natuurlijk bekend van C-mon & Kypski, nu solo, en hartstikke live achter de knoppen met zijn nieuwe show Wreck Fader.


Skip & Die

Uit het brein van Jori Collignon ontsproten, in samenwerking met een intrigerende zangeres, een soundpalet dat uit allerlei vaatjes tapt, en twee ritmemannen, waaronder René Kuhlmann die op MPC de elektronische beats neerlegt. Groovende multimuziek!

Sevdaliza

De Rotterdamse vocaliste, MC en producer Sevdaliza komt oorspronkelijk uit Iran. Met haar hese sound over zweverige synths en heavy bass tracks laat ze horen dat zij in vele genres thuis is. Oorspronkelijk rapster, nu met Clear Air en Backseat Love laat ze sexy bass en beats horen, met intrigerende vocalen, die doen denken aan FKA Twigs en M.I.A.Eurosonic Benelux acts - Interface tips


Cairo Liberation Front 

Begonnen rondom de Egyptische revolutie, heeft dit dj-duo hun Arabisch repertoire flink uitgebouwd. Electro-Chaabi, een combinatie van hiphopbeats, Arabische folk en electro in punkjasje.Kuenta i Tambu

Band onder leiding van Roël Calister, met Paco Felipe Martina achter de console, en Clifford Goilo als producer op de achtergrond. Dubstep meets traditionele tambú van Curaçao.

Ganz 
In november releasde producer Ganz zijn ep PVRPLE CWTCH, een melange van beats & bass, r&b en hiphop. Ganz is bekend van zijn remixen voor artiesten als Flume, AlunaGeorge en Crystal Fighters.Pomrad 

De Belgische toestenist en producer Pomrad maakt nostalgische, kleurrijke muziek, beïnvloed door 80’s funk, 90’s hiphop en r&b, met een toefje house en dub. Pomrad treedt op met een trio, werkend met samples, synths, talkbox en keytar, naast gitaar, drums en meer synths. 

Bekijk hier het volledige programma:

www.eurosonicnoorderslag.nl  


Luister hier naar de Eurosonic Noorderslag playlist:

Januari: 14, 15, 16 & 17, diverse locaties, Groningen
www.eurosonic-noorderslag.nl

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com