aanmelden
Kunstbende is klaar voor nieuwe generatie jong geweld
Meld je nu aan voor de wedstrijd op kunstbende.nl
Muzieknieuws 29-12-2014 09:23
Kunstbende gaat in 2015 voor de 25e keer op zoek naar Nederlands toptalent. Na 24 finales, 350 voorrondes, 2000 workshops, 9000 juryleden, 85.000 deelnemers en 300.000 toeschouwers is Kunstbende meer dan ooit klaar voor een nieuwe generatie jong geweld.

Vanaf vandaag geeft de campagne ‘Gevaarlijk. Goed.’ het startschot: meld je nu aan op kunstbende.nl en pak dat podium! Nieuw dit jaar zijn de spectaculaire beloningen voor de winnaars in de vorm van mainstages, zoals een filmvertoning op het International Film Festival Rotterdam. 

NIEUW: toptalent wint mainstage

Hoe verder je in de wedstrijd komt, hoe uitdagender het wordt. Van gepeperde workshops tot het ultieme einddoel: optreden voor een groot publiek op een mainstage. Dit traject wordt ondersteund door coaches en partners per categorie, zoals een gig op Mysteryland en een filmvertoning op het International Film Festival Rotterdam. In december 2014 worden alle mainstages bekendgemaakt.

Campagne ‘Gevaarlijk. Goed.’

29 december wordt de opening van de inschrijving afgetrapt met de campagne ‘Gevaarlijk. Goed.’. Kunstbende werkte hiervoor samen met branding agency Festina Lente (bekend van onder andere Museumnacht Amsterdam en Pitch Festival) en UNDOG. Deze campagne bestaat uit beelden van jongeren die geportretteerd worden met hun 'weapon of creation'. Hiermee worden creatieve jongeren uitgedaagd mee te doen aan de wedstrijd. Denk je dat je goed bent? Kom maar op dan. Binnen Kunstbende ontwikkel je je talenten waarmee je een gevaarlijke voorsprong krijgt op de rest van het Nederlandse talent. Daarnaast refereert 'Gevaarlijk. Goed.' aan het feit dat Kunstbende een sterke wall of fame van oud-deelnemers heeft opgebouwd en daar trots op is. Artiesten die hebben meegedaan, zijn onder andere Martin Garrix, Sanne Vogel, Egbert Jan Weeber, Jan Kooijman, Trijntje Oosterhuis, DeWolff, Claudia de Breij, Krezip, Abdelkader Benali en Janne Schra.

Bekijk de teaser

De wedstrijd

In 13 voorrondes geeft Kunstbende aan 3.500 jongeren een podium om hun talent te laten zien aan een professionele jury. Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen in acht categorieën meedoen: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De wedstrijd draait om creativiteit, binnen en buiten de lijntjes. Ieder jaar wordt een thema voor de wedstrijd gekozen. In 2015 is het thema FEEST.

Van maart tot en met juni 2015 vinden de voorrondes plaats door heel Nederland. De winnaars van de voorrondes gaan door naar de finale op 26 september 2015 in de Westergasfabriek in Amsterdam. De finalisten worden beoordeeld door bekende professionals per categorie. Vorig jaar namen jureerden onder andere regisseur Jean van de Velde, acteur Daniël Boissevain en zanger Eloi Youssef (Kensington). De line up van de finalejury wordt in de loop van 2015 bekendgemaakt.

Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de wedstrijd via www.kunstbende.nl.

 

Bekijk de Making Of Campagne 'Gevaarlijk Goed.' van Kunstbende 2015.

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com