aanmelden
Nieuwe opleidingen bij SAE Institute
Music Business Certificate, Live Sound Certificate, en meer
Muzieknieuws 09-02-2015 16:35
Het wereldwijde opleidingsinstituut SAE heeft twee vestigingen in Nederland, in Amsterdam en Rotterdam. Diverse keren per jaren starten er nieuwe series opleidingen op het gebied van audio. We lichten er hier een paar uit en vestigen ook de aandacht op de gratis ‘Sunday Seminars’.

Het Music Business Certificate en het Live Sound Certificate zijn nieuwe opleidingen op het SAE Institute, naast het aloude Audio Engineering Certificate, waarvan er nu een korte variant aangeboden wordt. Om kennis te maken met SAE biedt het opleidingsinstituut ook gratis Sunday Seminars aan. 

Music Business Certificate

SAE Institute Rotterdam biedt een nieuwe cursus Music Business. Veel muzikanten en (thuis)producers zijn bezig met het maken van muziek. Dat is hun grote passie. Maar geld verdienen met je muziek is een hele andere tak van sport. Vanuit die gedachte maar ook vanuit de vraag van de bovenstaande doelgroep zelf (en support van professionals) heeft SAE de cursus Music Business Certificate opgezet. Aan bod komen: Music Rights, Record Company Structure and Operation, Music Publishing, Business Set Up, Music Contract Law, Business Law, Management, Licensing and Studio Operation. De cursus duurt in totaal zes maanden en omvat één les per week. De eerste groep studenten voor deze opleiding is in februari van start gegaan. De inschrijving voor de volgende cursus is reeds in volle gang.

Live Sound Certificate

SAE Institute Amsterdam is afgelopen jaar begonnen met de cursus Live Sound.

Deze cursus richt zich voornamelijk op muzikanten en bands die regelmatig optreden en graag hun eigen geluid willen regelen/neerzetten in kleine en middelgrote zalen. Tevens is het ideaal voor geluidsmensen in jongerencentra, kerken, poppodia en (kleine) festivals. Aan bod komen: Sound theory, Digital recording systems (DAWs), Signal flow and mixing consoles, Sound processing, Microphone techniques, Cabling, Loudspeaker systems, Analog vs digital, FOH mixing, Monitor mixing, Light systems, Wireless systems, Event organization, Live recording, Health and safety. De cursus duurt in totaal zes maanden en omvat één les per week. De volgende cursus gaat in mei van start.

Audio Engineering Certificate

SAE Institute is bekend om zijn audio engineering 'diploma en degree' opleiding, de meest uitgebreide opleiding op het gebied van geluidstechniek. Een gerenommeerde opleiding om daadwerkelijk aan de slag te gaan in het werkveld als studio technicus, pro-production engineer (voor film, commercials en multimedia), opnametechnicus en/of producer. SAE heeft recent de korte variant van deze opleiding geïntroduceerd. Geschikt voor mensen die niet direct een carrière in audio ambiëren maar toch hun eigen vaardigheden op het gebied van geluidstechniek (opname, mixen, masteren, etc…) willen verbeteren en/of uitbreiden. Deze opleiding duurt zes maanden, is op certificaatniveau, omvat één les in de week met aanvullende praktijksessies en wordt zowel in Amsterdam als Rotterdam gegeven. Aanvang april en mei 2015.

Diverse andere opleidingen
Verder heeft SAE de volgende cursussen in het muziek & audio opleidingsaanbod: Electronic Music Certificate, Audio for Games Certificate, Audio Engineering Diploma, en Audio Production Degree.

Opleidingen bij SAE gaan altijd 2 keer per jaar van start: lente en herfst. Voor de exacte startdata kun je contact opnemen met de studieadviseurs van SAE (Rotterdam: Winfried Scherpenzeel: w.scherpenzeel@sae.edu | Amsterdam: Tom Smeyers: t.smeyers@sae.edu)

 

Gratis Sunday Seminars

SAE Institute organiseert bovendien regelmatig workshops onder de noemer 'Sunday Deminars', waarbij SAE je de mogelijkheid geeft om een les bij SAE te ervaren, iets bij te spijkeren of nieuws te leren en om te netwerken met andere audio & muziek gelijkgestemden. Kijk voor meer informatie op https://amsterdam.sae.edu/workshops en https://rotterdam.sae.edu/workshops

SAE Institute heeft 55 vestigen wereldwijd. Jaarlijks worden er weer nieuwe vestigingen geopend. Kijk voor meer info op de internationale website van SAE: www.sae.edu

Voor de nederlandse vestigingen kun je terecht op:

https://rotterdam.sae.edu

https://amsterdam.sae.edu

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com