aanmelden
Bas in zijn blootje
Muzieknieuws 14-02-2015 17:59
Zou het niet geweldig zijn als je de baslijn van bekende tracks solo kon beluisteren?
Voor een aantal songs kan dat dankzij No Treble

Op de site 'no treble' staat een verzameling van 'isolated bass' tracks van bekende hits. Dit zijn solo - of bijna solo- audiotracks van de baslijnen uit bekende songs. Je vind er vooral veel rock, soul en funkbaslijnen. Met name bij de oudere trackshoor je veel overspraak of ook andere instrumenten als bijvoorbeeld meerdere instrumenten op een spoor werden opgenomen, - bijvoorbeeld bij de Beatles. Geen idee hoe ze er aan gekomen zijn, maar waarschijnlijk 'gelekt' door studiopersoneel of door mensen die weggegooide tapes uit de vuilnisbak hebben gevist.

Meteen maar even melden dat het niet toegestaan is om de opnames in je eigen songs te verwerken. Doe je dat wel dan kun je ernstige problemen krijgen als je het officieel uitbrengt. Maar het beluisteren van de tracks is wel heel leerzaam en het is natuurlijk uitstekend materiaal om je door te laten inspireren.

En het gaat nog verder want op de track multitrackdownloads.blogspot.fr vind je complete multitrack opnames van een hele hoop bekende en minder bekende hits. Ook hier geldt weer dat gebruik in je eigen compositie ten strengste verboden is!

Je krijgt met behulp van die multitracks wel een fascinerende blik in de wording van talloze bekende songs.

Er zijn wel wat complicaties; je kunt enkel meerdere songs tegelijk downloaden en dat zijn fikse downloads waarvoor  je meestal een speciale extensie nodig hebt voor je browser.

De gedownloade betsanden zijn soms in de vorm van een MOGG bestand. Deze bestanden kun je enkel met Audacity en met Reaper(ook de demoversie) openen

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com