aanmelden
Native Instruments introduceert 'stems' bestanden voor dj's
Meer mogelijkheden om een unieke dj-set te maken en een eigen stijl te ontwikkelen
Muzieknieuws 31-03-2015 10:03

De grens tussen dj's en producers is steeds waziger geworden; dankzij allerlei functies in de moderne dj apparatuur kan een dj bestaande tracks steeds beter manipuleren. Maar het kan natuurlijk altijd beter, en daarom heeft Native Instruments het "stem' bestandstype geintroduceerd. Het is een audiobestand waarin vier stems zitten, bijvoorbeeld drums, bas, leads en vocals, plus de complete mix. Door de stems aan of uit te zetten of ze afzonderlijk te bewerken krijgt een dj nog meer mogelijkheden om een unieke dj-set te maken en zijn eigen stijl te ontwikkelen.

Het biedt natuurlijk ook de mogelijkheid aan elke muziekconsument om zijn eigen mixbalans te maken en het is helemaal ideaal voor de karaokebar!

Nu zijn er wel meer vergelijkbare initiatieven geweest, maar Native Instruments is natuurlijk een belangrijke naam op dj gebied, én het format is 'open source', dus iedereen kan het gebruiken zonder te hoeven betalen.

NI introduceert het format deze zomer in Traktor en ze maken ook een Stem Creator Tool waarmee je stem-audiobestanden kunt maken. Stems zullen vanaf dan ook aangeboden worden via Beatport, Juno en Traxsource.

Stems zijn in essentie mp4 bestanden, dus ze kunnen in elke player als standaardmix afgespeeld worden. Alleen voor players met speciale Stem-functie zijn de afzonderlijke stems toegankelijk.

Meer info op djtechtools

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com