aanmelden
Arturia Experience Event tijdens ADE
Win een van de 10 gratis kaarten!
Muzieknieuws 02-10-2015 10:10
Arturia geeft tien gratis entreekaarten voor de Arturia Experience Event weg. Dit event vindt plaats op 14 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event in de SugarFactory. Met performances van Met Falco Benz, Sofie Letitre (foto), Torus en FilosofischeStilte.

Arturia Experience Event is een showcase van artiesten die hun ervaring met de producten van Arturia willen delen. Op deze avond wordt het podium en de dj-booth van Sugarfactory bevolkt door artiesten die de huidige progressieve elektronische muziek vertegenwoordigen.

Daarnaast kun je zelf hands-on ervaring opdoen met de Arturia producten, kennis maken met het educatieve programma Musicasa en contact maken met innovatieve startup firma's als Tuna DJ Gear.

Wil je een van de kaarten winnen, geef dan voor 30 september via deze Facebookpagina [Klik hier] de naam van drie Arturia endorsers door, die tijdens het Amsterdam Dance Event optreden.

Arturia wil een ADE-avond organiseren met een auditieve muziekbeleving die gekenmerkt wordt door een grensverleggend geluid, een eigenzinnige werkwijze en de zoektocht van de hedendaagse elektronische artiest naar geavanceerde muziektechnologie. Een combinatie van hard- & software, analoog & digitaal en studio & performance.

 
 

Line-up:


Falco Benz 
– Magnetron Music

Een liefhebber van analog synthesizers, soulvolle akkoorden en melodieën, disco beats van drumcomputers, modernisme van de 20’s en heerlijke cognac. Benz begon een solocarrière in 2013, na het jaren werken als toetsenist voor artiesten als Benny Sings, Faberyayo en Kyteman. Hij heeft toen een paar EP’s en singles op Magnetron Music uitgegeven, waarvan vooral het nummer ‘Hat Tricks’ zijn weg naar de Nederlandse nationale radio vond en werd een bescheiden zomerhit. Het repertoire van Falco Benz varieert van instrumentale synthesizer en een basis van house om meer vocale en poppy elektronische tracks, naast zijn remix werk voor bekende  artiesten als Roisin Murphy, Oscar & The Wolf en The Flexican. Falco Benz speelt en speelde op vele clubs en festivals, op het podium omringd door synthesizers en gesynchroniseerde lichten in primaire kleuren.

Sofie Letitre – Division Recordings

Het contrast tussen imperfectie en perfectie, mens en machine, kwetsbaarheid en onkwetsbaarheid; dat is waar de EP ‘Uncanny Valley’ van Sofie Letitre over gaat. Dit concept wordt geïllustreerd aan de hand van drie mysterieuze en eigenzinnige videoclips. Deze zijn in 2014 vertoond tijdens het Nederlands Film Festival. Het geluid is anders dan we tot nu toe van Sofie Letitre hebben gehoord. Eind 2012 debuteerde zij met haar album ‘Back Where We Come From’ waarmee ze met succes het land doortrok. Na al wat met elektronische invloeden geëxperimenteerd te hebben, besloot ze deze richting verder te onderzoeken. Ze ging, samen met vaste producer en bandlid Ferdy van der Singel, de samenwerking aan met Thijs de Vlieger(NOISIA).  Dit zorgt voor een unieke combinatie tussen donkere popmuziek en elektronische sounds. Het boze zusje van Massive Attack maar ook de diepte en intensiteit van James Blake. ‘Uncanny Valley’ komt in september uit op het label DIVISION, een zusterlabel van VISION Recordings (NOISIA).

Torus – Rwina Records

De stad zoemt altijd, net als de muziek van Joeri Woudstra, aka Torus. Afkomstig uit Den Haag in Nederland, Woudstra maakte zijn officiële debuut als Torus in 2012 met een zelf getitelde EP  bij Sonic Router Records in Londen. Hij bracht de volgende twee jaar zijn geluid te verfijnen met andere EP’s, Yard Sale, and a 7 “, Feeel, voor de label in Londen.
Woudstra speelt zijn muziek ook live en heeft beiden gedaan, zowel in zijn eigen land als in Europa. Na zijn werk bij Sonic Router heeft hij ook getekend bij Rwina Records, de Nederlandse elektronische powerhouse dat is de thuisbasis van Eprom, Krampfhaft en Jameszoo. Hij heeft zijn debuut gemaakt bij de label eind 2014 gemaakt.

FilosofischeStilte – Lowriders Recordings, Noah’s Ark

De Den Haagse FilosofischeStilte, aka Luuk Graham begon met muziek maken vanwege een liefde voor rap, maar al snel ontgroeide hij het zingen op zijn eigen beats en begon met het ontwerpen van muziek. Nu, twee jaar na zijn eerste start, heeft hij een reputatie opgebouwd als iemand die veel werkt met een Commodore 64 en Nintendo geluiden, en het een nieuw geluid geeft, wat zorgt voor een heel gaaf en uniek geluid.”Het is van essentieel belang voor mij dat mijn beats, melodie en sfeer een sterke indruk maken”, En dat doet hij goed, want DJ Broadcast Magazine koos hem als een van de meest veelbelovende kunstenaars van 2013
Tot op heden is zijn muziek een mix van hip-hop, skwee, abstracte beats en retro-futuristic synth science bij clubs als PIP, Paard van Troje, Sugarfactory en Germany’s The Monarch. Maar hij is niet een DJ, hij is een live-act, en één die sets speelt op Roland SP404SX, hij bewerkt tracks live met de FX die zij op Roland SP404SX hebben.
Als u zich afvraagt ​​waar zijn naam vandaan komt (vertaald als filosofische Silence), dan is dat omdat Luuk’s ouders denken dat hij de filosoof is van de familie. “Ik had altijd vragen, waar geen antwoorden op waren. The Silence deel van mijn naam komt van het feit dat ik niet veel praten.

Meer informatie over alle Arturia artiesten vind je hier.

Locatie: Sugarfactory, Lijnbaansgracht 238, 1017PH Amsterdam

+31 20 627 0008 - info@sugarfactory.nl

Distributie Arturia: Pro Media Connect, 0252 629365

www.promediaconnect.nl, www.arturia.com

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com