aanmelden
Opening Studio Americain op 23 oktober
Een studio In het American Hampshire Hotel te Amsterdam
Muzieknieuws 13-10-2015 10:10
Op 23 oktober 2015 opent Studio Americain zijn deuren. Zoals de naam al doet vermoeden is de studio gesitueerd in het American Hotel te Amsterdam.

Omdat het hotel sinds jaar en dag de favoriete logeerplek is van wereldberoemde artiesten, groeide de wens vanuit het hotel om hun VIP’s te kunnen faciliteren met een in-house writing/recording studio. Het American Hampshire Hotel heeft Remko Schouten van IJland Studio (www.ijlandstudio.nl), Vincent Helbers van Flowriders Studio (www.flowridersstudio.com) en  allround musicus Thomas Olivier benaderd om deze studio te bouwen en te exploiteren.

Doel van de studio is om te fungeren als een plek waar artiesten kunnen schrijven, produceren, tracken et cetera, in hartje Amsterdam. Tevens zal de studio zich gaan ontwikkelen als leerplek voor producers in spe. De set-up is uitermate geschikt is voor jonge producers die het zich niet kunnen veroorloven om een professionele studio voor zichzelf te verwezenlijken.


Tot de eerste klanten behoren de mensen van Fader Pro, een gespecialiseerde online muziekproductie-leerschool uit Denver in de VS. Zij komen tijdens het aanstaande ADE van verschillende A-list dj’s en producers video-opnamen maken voor hun cursussen.


De studio wordt voorzien van onder meer Studer, Neve, API, Philips en Siemens mic-preamps, Tree Audio channelstrip, Tube Tech en BSS compressors en de Phoenix Nicerizer als summing mixer. Er zijn microfoons van Neumann, Shure, AKG, RCA en Røde, en de laatste 4Ghz 27” Retina iMac is voorzien van een UAD Apollo audio-interface. Qua software vind je Ableton Live, Logic, Pro Tools, en plug-ins van UAD, Waves Mercury, Komplete 10, Soundtoys, FabFilter, Auto Tune, et cetera. Verder staan er een Korg MS20, een Rhodes, een Roland Juno-106, een Yamaha DX7, een Yamaha upright, een Ludwig drumkit en diverse gitaar- en basversterkers. 

 

 

Studio Americain, Leidsekade 97, 1017 PN Amsterdam

www.studioamericain.com

 

 

Giveaway

Win studiotijd bij Studio Americain!

Om de opening goed te vieren, biedt Studio Americain als giveaway aan de lezers van Interface studiotijd aan ter waarde van € 450,-. Maak kans op deze mooie prijs! Het enige wat je hoeft te doen is een e-mail sturen naar info@interface.nl met als onderwerp ‘Giveaway Studio Americain’. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer. Er wordt één winnaar verkozen; de uitslag publiceren we in Interface.

Deadline 22 oktober!

Waarom niet hier kijken vaginale beschwerden
extra coupon korting pillen-zonder-voorschrift.com